Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στην τελευταία σχάρα του φούρνου; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Δώστε βάση!

14 Μαΐου 2020 08:29
Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στην τελευταία σχάρα του φούρνου; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά και ταυτόχρονα πιο νόστιμα φαγητά. Μπορεί να καταναλωθεί σε περιόδους δίαιτας και με τη χρήση ενός κιμά σόγιας ή κάποιου λαχανικού, ακόμη και σε περιόδους νηστείας. Τι είναι όμως αυτό που κάνουμε λάθος και τα μπιφτέκια μας δεν βγαίνουν τόσο ζουμερά ή αφράτα θέλουμε;

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, κι όμως μπορούμε να κάνουμε λάθη ακόμη και σε ένα τόσο απλό φαγητό, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε βρώμη στον κιμά σας. Ένας από τους κυριότερους λόγους που τα μπιφτέκια σας βγαίνουν "στεγνά" είναι το ψήσιμο. Συνήθως, όταν βάζουμε τα μπιφτέκια μας στο φούρνο έχουμε την κακή συνήθεια να τα τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα πιστεύοντας πως κατά αυτόν τον τρόπο το γεύμα μας θα είναι έτοιμο λίγο νωρίτερα.

Ναι, ισχύει θα ψηθούν νωρίτερα τα μπιφτέκια μας αλλά ταυτόχρονα θα στεγνώσουν μιας και βρίσκονται πιο κοντά στις αντιστάσεις άρα και η θερμοκρασία είναι υψηλότερη όπως επίσης και ο αέρας του φούρνου δεν θα έχει πολλά περιθώρια με το γεμάτο ταψί σε απόσταση... αναπνοής.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μπιφτέκια οπλιστείτε με λίγη παραπάνω υπομονή, τοποθετήστε το ταψί σας σε μια πιο χαμηλή σχάρα και απολαύστε τα αφράτα σας μπιφτέκια όπως τα ονειρευτήκατε.

Προσθέστε στα μπιφτέκια σας τριμμένη παρμεζάνα - Δεν θα τα ξαναφάτε με άλλο τρόπο!

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ τις συμβουλές των σεφ για τα πιο αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια.

Κι όμως υπάρχουν και μερικά μυστικά που δεν είχαμε καν φανταστεί και μπορούν να απογειώσουν ακόμη και ένα τόσο απλό πιάτο. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε μπιφτέκια δοκιμάστε στο μείγμα σας να προσθέσετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Το σκληρό αυτό τυρί με την έντονη γεύση θα αναδείξει και θα ενισχύσει τη γεύση των μυρωδικών και των μπαχαρικών που έχετε ήδη προσθέσει. Το θέμα όμως είναι να προσέξετε στην ποσότητα γιατί μπορεί να χαθεί εντελώς η γεύση από το κρέας, κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε. Μια σωστή αναλογία θα ήταν περίπου 100 γραμμάρια σε ένα κιλό κιμά.

Την επόμενη φορά λοιπόν, κάντε το "πείραμα" της παρμεζάνας και να είστε σίγουροι πως όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά άπαχο κιμά για τα μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και θεωρείται από τα ελαφριά φαγητά που μπορούν κάλλιστα να καταναλωθούν και σε περιόδους δίαιτας. Κι όμως σε ένα τόσο απλό φαγητό μπορεί να κάνουμε και λάθη. Στην τεχνική, το ζύμωμα, το ψήσιμο ή ακόμη και στα υλικά, για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι προσθέτουν στα μπιφτέκια τους δυόσμο, δείτε εδώ γιατί είναι λάθος.

Όταν λοιπόν προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγουμε και τα λίπη γι' αυτό και όταν επισκεπτόμαστε ένα κρεοπωλείο για να προμηθευτούμε κιμά ζητάμε να είναι άπαχος.

Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί ο άπαχος κιμάς να βοηθά στη διατροφή μας αλλά δεν βοηθά καθόλου στη γεύση μας κι αυτό γιατί τα μπιφτέκια μας δεν θα βγουν καθόλου αφράτα και το πιο πιθανό είναι κατά το ψήσιμο να "στεγνώσουν".

Το ιδανικό ποσοστό λοιπόν είναι 80% άπαχος κιμάς και 20% κιμάς με λίπος για τέλεια γεύση.Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κιμά ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share