Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάλτε ρύζι στον κιμά των μπιφτεκιών αντί για ψωμί - Το κόλπο που λίγοι γνωρίζουν

Θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε

13 Μαΐου 2020 16:35
Βάλτε ρύζι στον κιμά των μπιφτεκιών αντί για ψωμί - Το κόλπο που λίγοι γνωρίζουν

Ένα κόλπο που λίγοι γνωρίζουν και που θα βελτιώσει την ποιότητα των μπιφτεκιών σας, είναι το να βάλετε ρύζι στον κιμά πριν τα πλάσετε, αντικαθιστώντας το ψωμί ή την φρυγανιά.

Ποια η αλλαγή;

Αν δεν έχουμε μπαγιάτικο ψωμί, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά (ή παξιμάδι) τριμμένη. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγα υγρά παραπάνω στο μείγμα για να μην είναι πολύ στεγνό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάτι από αυτά που θα δείτε εδώ, ώστε τα μπιφτέκια σας να γίνουν αφράτα και ζουμερά.

Όταν φτιάχνουμε μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο, προτιμάμε τη φρυγανιά, γιατί ο εν λόγω κιμάς είναι πιο «αλοιφοειδής» και η φρυγανιά τον συγκρατεί καλύτερα. Αντί για ψωμί ή φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε ρύζι παραβρασμένο, για να «λιώνει» κατά το πλάσιμο των μπιφτεκιών και να ενώνεται με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με βρώμη αντί για ψωμί; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι γεύμα που βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα ενός διατροφολογίου που πρόκειται για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος. Συνεπώς η πιο συνηθισμένη παραλλαγή τους για να γίνουν ακόμη πιο θρεπτικά και διαιτητικά είναι να αντικαταστήσουν το ψωμί με βρώμη. Κι όμως αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που μπορούμε να κάνουμε σε ένα τόσο απλό φαγητό. Και λέμε ένα ακόμη καθώς αυτό δεν είναι το μόνο, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε δυόσμο στα μπιφτέκια σας.

Για ποιο λόγο όμως δεν είναι ότι καλύτερο να βάλετε βρώμη στα μπιφτέκια σας; Η βρώμη είναι ένα υλικό στεγνό σε αντίθεση με το ψωμί το οποίο πριν το βάλετε στον κιμά σας θα το μουλιάσετε και θα προσφέρει στα μπιφτέκια σας την υγρασία που χρειάζονται για να γίνουν αφράτα σε αντίθεση με τη βρώμη που θα τα "στεγνώσει".

Ο επόμενος λόγος είναι πως η βρώμη θα σας δυσκολέψει στο πλάσιμο με αποτέλεσμα να μην βγουν όλα τα μπιφτέκια ομοιόμορφα κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν θα ψηθούν και ομοιόμορφα.

Αν λοιπόν θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας αλλά να φάτε ένα αφράτο και ζουμερό μπιφτέκι, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε βρώμη, ένα ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο αρκεί για να φάτε ένα νόστιμο και ταυτόχρονα διαιτητικό μπιφτέκι.

Προσθέστε στα μπιφτέκια σας τριμμένη παρμεζάνα - Δεν θα τα ξαναφάτε με άλλο τρόπο!

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ τις συμβουλές των σεφ για τα πιο αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια.

Κι όμως υπάρχουν και μερικά μυστικά που δεν είχαμε καν φανταστεί και μπορούν να απογειώσουν ακόμη και ένα τόσο απλό πιάτο. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε μπιφτέκια δοκιμάστε στο μείγμα σας να προσθέσετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Το σκληρό αυτό τυρί με την έντονη γεύση θα αναδείξει και θα ενισχύσει τη γεύση των μυρωδικών και των μπαχαρικών που έχετε ήδη προσθέσει. Το θέμα όμως είναι να προσέξετε στην ποσότητα γιατί μπορεί να χαθεί εντελώς η γεύση από το κρέας, κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε. Μια σωστή αναλογία θα ήταν περίπου 100 γραμμάρια σε ένα κιλό κιμά.

Την επόμενη φορά λοιπόν, κάντε το "πείραμα" της παρμεζάνας και να είστε σίγουροι πως όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share