Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Το νερό για τα μακαρόνια αργεί να βράσει; Με αυτό το κόλπο θα είναι έτοιμο στο πι και φι

Το γνωρίζατε;

13 Μαΐου 2020 11:36
Το νερό για τα μακαρόνια αργεί να βράσει; Με αυτό το κόλπο θα είναι έτοιμο στο πι και φι

Θέλετε να μαγειρέψετε κάτι γρήγορο αλλά η κουζίνα σας δεν συνεργάζεται; Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να βράσετε στο πι και φι το νερό για τα μακαρόνια.

Μια απορία που μας γεννάται είναι η εξής:"γιατί καθυστερεί να βράσει το νερό για τα μακαρόνια;" Μπορεί να είναι από τα πιο εύκολα φαγητά, αλλά πολλοί συνεχίζουν και κάνουν κάποια λάθη σαν και αυτά εδώ, που μπορεί να στοιχίσουν.

Το κρυφό κόλπο

Περιμένεις με τις ώρες να κοχλάσει το νερό; Θυμάσαι στο σχολείο όταν έκανες φυσική και χημεία. Ε, λοιπόν το ίδιο ισχύει και εδώ! Αν προσθέσεις αλάτι στην κατσαρόλα πριν πάρει βράση το νερό, τότε το…σημείο βρασμού θα παραταθεί. Με πολύ απλά λόγια στο αλατισμένο νερό, ο βρασμός καθυστερεί. Περίμενε να δεις το νερό να κοχλάζει και ύστερα αλάτισε!

Φοβερό: Ο λόγος που υπάρχει τρύπα στην κουτάλα για τα μακαρόνια θα σας αφήσει άφωνους

Φοβερός είναι, θα έλεγε κανείς, ο λόγος που υπάρχει τρύπα στην κουτάλα των μακαρονιών και θα σας αφήσει άφωνους.

Πολλές φορές, λοιπόν, επιχειρώντας να φτιάξουμε μακαρόνια και να πετύχουμε τη μερίδα που θέλουμε, το κάνουμε κατά προσέγγιση, δηλαδή «με το μάτι» ή με άλλο τρόπο. Υπάρχει, όμως, ένας, που σας εγγυάται ότι θα έχετε την τέλεια μερίδα.

Ποιος είναι; Μα φυσικά η κουτάλα των μακαρονιών, για τα οποία ίσως πρέπει να μάθετε 4+1 λάθη, που όλοι κάνουμε.

Ο λόγος που υπάρχει τρύπα στην κουτάλα για τα μακαρόνια θα σας αφήσει άφωνος

Για να μετρήσετε μια μερίδα μακαρόνια, το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε την τρύπα στη μέση της κουτάλας των μακαρονιών με τα ζυμαρικά. Εάν θέλετε να μαγειρέψετε για δύο άτομα, κάντε το αυτό δύο φορές.

Βούτηξε τα πόδια της σε νερό που είχε βράσει μακαρόνια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Το νερό στο οποίο έχουν μαγειρευτεί μακαρόνια είναι γεμάτο άμυλο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Σε τι μπορεί όμως να μας χρησιμεύσει και για ποιο λόγο δεν πρέπει να το πετάμε;

Το νερό από τα μακαρόνια μπορεί να κάνει τα πιο απίστευτα θαύματα σε θέματα υγείας και ομορφιάς, δείτε εδώ πόσο ευεργετικό είναι για τα μαλλιά σας. Το ίδιο νερό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και για να κάνετε ποδόλουτρο.

Για όσους πάσχουν από πρησμένα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα ποδόλουτρο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό ζυμαρικών. Τόσο το ζεστό νερό όσο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, θα αναζωογονήσουν τα πόδια σας σε χρόνο μηδέν. Μην επενδύετε λοιπόν σε άλατα και προϊόντα ειδικά για την περιποίηση των ποδιών σας λίγο νερό από τα μακαρόνια σας αρκεί.

ποδόλουτρο

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share