Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ξεπλένετε τα μακαρόνια σας με κρύο νερό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Δώστε βάση!

7 Μαΐου 2020 11:27
Ξεπλένετε τα μακαρόνια σας με κρύο νερό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους καθώς είναι γρήγορο έχεις πολλές επιλογές για να το συνοδεύσεις και πάντα θα είναι νόστιμο. Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα που το κάνουν οι περισσότεροι είναι να ρίχνουμε τα μακαρόνια απευθείας σε ζεστό νερό από το βραστήρα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Για ένα περίεργο λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε συνηθίσει αφού βράσουν τα μακαρόνια να τα σουρώνουμε και να τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ο πιο προφανής λόγος είναι για να τα κρυώσουμε αλλά ουσιαστικά όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλά καταστρέφει και το γεύμα σας.

Το κρύο νερό είναι αυτό που θα κάνει τα μακαρόνια σας να χάσουν τη γεύση και το άμυλο τους και παράλληλα, μόλις τα σερβίρετε θα παρατηρήσετε πως η σάλτσα δεν θα "κολλάει" πάνω στα ζυμαρικά σας. Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή την "κακή συνήθεια";

Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια σας με βούτυρο; Σταματήστε το αμέσως!

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει σχεδόν μηχανικά πλέον μετά το σούρωμα των μακαρονιών να "καίμε" στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και εκεί να ρίχνουμε τα μακαρόνια. Λάθος! Γιατί όμως μπορεί να αποτελεί λάθος μια τόσο απλή πράξη; Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε μαγειρεύοντας μακαρόνια, δείτε εδώ πώς τόσο καιρό βάζετε λάθος το αλάτι στα μακαρόνια σας.

Τσιγαρίζοντας λοιπόν τα μακαρόνια σας σε καμένο βούτυρο το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα μακαρόνια σας να "λασπώσουν" και όλα τα λιπαρά να πάνε κατευθείαν στο στομάχι σας.

Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί για καμμένα βούτυρο να ρίξετε λίγο ωμό λάδι από πάνω του οποίου τα οφέλη είναι ευεργετικά και παράλληλα τα λιπαρά του ελάχιστα.

Γιατί όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια; Το κακό που κάνουμε στην υγεία μας - Μεγάλη προσοχή (Video)

Ένα μεγάλο λάθος για την υγεία μας κάνουμε όλοι όσοι βράζουμε πρώτα το νερό και έπειτα προσθέτουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι καθώς μπορεί να προκαλέσει στομαχόπονους αλλά και καούρες. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε ποιο είναι το μυστικό για να τρώτε μακαρόνια και να μην παχαίνετε.

Παρακάτω, σας προτείνουμε ένα τρόπο ώστε να το αποφύγετε. Αρχικά, παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι. Μετά βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο.

Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό. Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή «σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας.

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share