Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023

Βράζετε τα μακαρόνια σας σε νερό από βραστήρα; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

6 Μαΐου 2020 08:59
Βράζετε τα μακαρόνια σας σε νερό από βραστήρα; Σταματήστε το αμέσως!

Μην νομίζετε πως τα μακαρόνια επειδή είναι ένα απλό πιάτο είναι και εξίσου εύκολο. Ξέρετε πόσα λάθη μπορείτε να κάνετε ακόμη και στην πιο απλή μακαρονάδα; Ακόμη και στο σούρωμα ή το βράσιμο, ένα βέβαια από τα βασικότερα είναι πως οι περισσότεροι τσιγαρίζουν τα μακαρόνια τους σε βούτυρο, δείτε εδώ γιατί είναι λάθος.

Για χάρη ευκολίας πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν να ρίξουν στην κατσαρόλα κατευθείαν ζεστό ή χλιαρό νερό από το βραστήρα. Λάθος! Το χλιαρό νερό είναι ο εφιάλτης των μακαρονιών! Τα κάνει μαλακά, λασπώνουν και κολλάνε.

Προτίμησε να τα βάζεις στην κατσαρόλα όταν το νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού και κοχλάζει!

μακαρόνια

Σας λασπώνουν τα μακαρόνια; Το κόλπο με το αλάτι και το ελαιόλαδο που θα σας λύσει τα χέρια

Τα μακαρόνια αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φαγητά αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του καθώς πολλές είναι φορές που μπορεί να λασπώσουν. Ωστόσο παρακάτω θα σας δείξουμε το κόλπο με το αλάτι και το ελαιόλαδο για να μην ξανασυμβεί. Επίσης, δείτε γιατί όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια και το κακό που κάνουμε στην υγεία μας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε 5 λίτρα νερό και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας αλάτι. Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο. Εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για παστίτσιο ή γενικά να μπουν στο φούρνο 6 – 7 λεπτά είναι αρκετά. Εάν πρόκειται να τα σερβίρετε αμέσως συνήθως χρειάζονται 8 – 10 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, Τα ανακατεύετε προσεκτικά με 3 κουτ. σούπας λάδι ή βούτυρο, μέχρι να αλειφθούν καλά για να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Δώστε προσοχή - Μην βάζετε σάλτσα στα μακαρόνια όταν...

Με τόσα μακαρόνια που καταναλώνουμε, θα έπρεπε να ξέρουμε πως να τα μαγειρεύουμε σωστά, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε πολλά βασικά λάθη.

Έχουμε μάθει τόσες πολλές συμβουλές για το πως πρέπει να έχουν την σωστή υφή, αλλά το παρακάτω βίντεο, τα ανατρέπει όλα. Μάλιστα αποδεικνύεται ότι μέχρι και το αλάτι το βάζαμε λάθος τόσο καιρό, όπως θα δείτε εδώ. Τώρα πλέον θα ξέρετε το μυστικό, που κάνουν στα εστιατόρια!

Ένα λάθος που κάνουμε και οι Ιταλοί θα τρελαίνονταν αν μας έβλεπαν, έχει να κάνει με την σάλτσα. Μη βάζετε σάλτσα στα λασπωμένα, χλιαρά ζυμαρικά. Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα, όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ή ακόμη και από πριν!

Αν σκοπεύετε να προσθέσετε μερικά μπαχαρικά, αφήστε το για το τέλος. Ανακατέψτε τα με ζυμαρικά αντί να τα πασπαλήσετε από πάνω. Στη συνέχεια, προσθέστε και άλλο τριμμένο τυρί από πάνω, αν επιθυμείτε. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να μαγειρέψετε ζυμαρικά.

Παρακολουθήστε και στο βίντεο που ακολουθεί τις σωστές τεχνικές μαγειρέματος των ζυμαρικών και μοιραστείτε αυτές τις συμβουλές με τους φίλους σας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share