Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζετε δυόσμο στα μπιφτέκια σας; Να γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε!

Σταματήστε το!

30 Απριλίου 2020 11:25
Βάζετε δυόσμο στα μπιφτέκια σας; Να γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο να μην ξαναβάλετε τριμμένη ντομάτα στα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από μπαχαρικά στα μπιφτέκια τους να βάζουν και μυρωδικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μυρωδικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με φρυγανιά η γαλέτα; Να γιατί πρέπει να το σταματήσετε!

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά, εύκολα και ταυτόχρονα γευστικά γεύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια τόσο απλή παρασκευή δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Κάθε νοικοκυρά και κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει έχει μια δική του γνώμη και μια δική του συμβουλή να δώσει. Τι λένε όμως οι μεγαλύτεροι σεφ για αυτό;

Το βασικότερο υλικό πέραν του κιμά για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Πολλοί για χάρη ευκολίας και για να γλιτώσετε χρόνο χρησιμοποιείτε γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά. Λάθος. Μέγιστο λάθος!

Ο λόγος; Η περιβόητη υγρασία που αναζητάμε στο μπιφτέκια και το να είναι αφράτο απλά, εξαφανίζονται. Μη βιαστείτε να λύσετε το πρόβλημα σας με τριμμένη ντομάτα, δείτε εδώ ακόμη ένα λάθος.

Αν λοιπόν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγουν ζουμερά και αφράτα, χαραμίστε λίγο παραπάνω χρόνο και μουσκέψτε λίγο ψωμί. Ζυμώνοντας τα και ακόμη περισσότερο τρώγοντας τα θα δείτε τεράστια διαφορά.

Αν ψήνετε εκεί τα μπιφτέκια σας σταματήστε το αμέσως!

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ τις συμβουλές των σεφ για τα πιο αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Φτάνει να μην το βάλει στον φούρνο!

Ναι, καλά διαβάζετε, οι μεγαλύτεροι σεφ μας λένε πως το μπιφτέκι δεν ψήνεται ποτέ στον φούρνο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεραθεί. Και να γίνει τελικά άνοστο.

Ο φούρνος αντενδείκνυται για κρέατα με μικρό όγκο, καθώς έχει την κακιά συνήθεια να τα στεγνώνει. Για τεχνικό λάθος μιλούν οι ειδικοί όταν μπαίνει το μπιφτέκι στον φούρνο, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν κόλπα που να δουλεύουν εδώ.

Είναι ο τρόπος που μεταδίδει τη θερμότητα ο φούρνος που τον κάνει ακατάλληλο για μπιφτέκια και κρέατα με μικρό όγκο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share