Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Chocolate Biscuit Dessert: Φανταστικός Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό)

Θα σας κλέψει το μυαλό

25 Απριλίου 2020 13:23
Chocolate Biscuit Dessert: Φανταστικός Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει και την γλυκιά συνταγή της Pastry Designs για σήμερα και πρόκειται για φανταστικό κορμό σοκολάτας! Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά που είναι έτοιμο σε πέντε λεπτά!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή για τον φανταστικό κορμό

Chocolate Biscuit Dessert: Φανταστικός Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό)
Άλλοι το λένε κορμό,άλλοι μωσαϊκό και άλλοι γλυκό σαλάμι.Όλοι μιλάνε όμως για το ίδιο γλυκό.Ένα υπέροχο γλυκό που μου θυμίζει τα παιδικά χρόνια.Είχα και παρεούλα τις γάτες μου σήμερα.Ελπίζω να σας αρέσει το βίντεο.

Υλικά (Ingredients):

330γρ. πτι-μπερ (330gr. biscuits)
λίγο γάλα (a little bit of milk)
30ml λικέρ (30ml liquer)
250γρ. βούτυρο (250gr. butter)
100γρ. άχνη (100gr. powdered sugar)
4 κ.σ. κακάο (4 tbsp cocoa)
3 κ.σ. πραλίνα "Soudis" (3 tbsp praline "Soudis")

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

Πάστα ταψιού - Easy Chocolate Vanilla Cake

Το Athensmagazine.gr σας φέρνει μια ακόμα γλυκιά συνταγή της Pastry Designs και συγκεκριμένα πάστα ταψιού, ενώ χτες σας είχαμε και εύκολο γλυκό ψυγείου.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία της συνταγής στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Η πάστα ταψιού της Σόφης Τσιώπου είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά στο Facebook..

Υλικά (Ingredients):

Για το παντεσπάνι (For the sponge cake):
6 αυγά (6 eggs)
6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη (6 tbsp sugar)
6 κ.σ. κοφτές αλεύρι (6 tbsp flour)
4 κ.σ. κακάο γεμάτες (4 tbsp cocoa)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (2 tsp baking powder)
1 βανιλίνη (1 vanillin)
4 κ.σ. ηλιέλαιο (4 tbspb sunflower oil)

Για το σιρόπι (For the syrup):
2 κούπες ζάχαρη (2 cups of sugar)
2 κούπες νερό (2 cups of water)
1 βανιλίνη (1 vanillin)
1 κ.γ. χυμός λεμονιού (1 tsp lemon juice)

Για την κρέμα (For the cream):
2 κουτιά morfat (500gr. whipping cream)
400γρ. ζαχαρούχο γάλα (400gr. sweet condensed milk)
1 βανιλίνη (1 vanillin)

Για το γλάσο (For the glaze):
200γρ. κουβερτούρα 52% (200gr. dark chocolate)
150ml γάλα εβαπορέ (150ml evaporated milk)

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share