Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"The best Ham & Cheese Pie" - Η πιο τραγανή και εύκολη ζαμπονοκασερόπιτα

Υπέροχη

24 Απριλίου 2020 11:08
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει ακόμα μια συνταγή της Pastry Designs - Σήμερα σας έχουμε την πιο τραγανή και εύκολη ζαμπονοκασερόπιτα, ενώ αν θες σκέτη τυρόπιτα δες τι σου παρουσιάσαμε χτες!

Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία της συνταγής στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Υλικά (Ingredients):

  • 500γρ. φύλλο κρούστας (500gr. phyllo)
  • 250γρ. λιωμένο βούτυρο (250gr. melted butter)
  • 300γρ. ζαμπόν (300gr. ham)
  • 300γρ. κασέρι (300gr. cheese)
  • 3 αυγά (3 eggs)
  • 1 κούπα γάλα (1 cup of milk)

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

Τραγανές πατατοτυροκροκέτες - Καλύτερες και από τυρόπιτα

Αυτές οι τραγανές πατατοτυροκροκέτες θα γίνει το αγαπημένο σνακ και θα αντικαταστήσει ακόμα και την κλασική τυρόπιτα. Είναι εύκολοι και γρήγοροι στην εκτέλεση τους.

Φτιάχνονται με πουρέ πατάτας που σας έχει περισσέψει και ότι άλλα λαχανικά θέλετε να προσθέσετε.Ο πουρές πατάτας θα πρέπει να μείνει για ένα βράδυ στο ψυγείο για να κρατήσει το σχήμα του και να μη διαλυθεί. Τηγανίστε τα ακριβώς πριν τα σερβίρετε. Το εσωτερικό θα είναι μαλακό και τυρένιο, ενώ το εξωτερικό τραγανό και με χρυσαφένιο χρώμα.

Είναι εθιστικά και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, όπως και τα τηγανόψωμα, που μπορείτε να δείτε εδώ πώς να τα φτιάξετε. Αν δεν έχετε αρκετό πουρέ, μειώστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής στη μέση.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια κρύο πουρέ πατάτας που έχει απομείνει
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • χοντροκομμένο αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά και το λάδι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάνουμε μικρές μπάλες του μίγματος. Κάθε μπαλίτσα την περνάμε από την φρυγανιά, για να πάρει μια επίστρωση. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
  • Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, μπορούμε να αρχίσουμε να τηγανίζουμε τις κροκέτες.
  • Τηγανίζουμε κάθε κροκέτα, αλλάζοντας πλευρά για τουλάχιστον 3 φορές, για περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι η κάθε πλευρά να είναι τραγανή και να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Ρίξτε επιπλέον αλάτι αν είναι επιθυμητό.
  • Σερβίρετε ζεστό.

Τυρόπιτα χωρίς θερμίδες με μόνο με 4 υλικά

Φτιάξτε απλούστατη και λαχταριστή τυρόπιτα για αρχάριους. Μια συνταγή που με 4 υλικά και 3 κινήσεις είναι έτοιμη σε 10΄για τον φούρνο. Αν πάλι δεν θέλετε τυρόπιτα, αλλά κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή για να φτιάξετε πίτσα στο τηγάνι με ζύμη πατάτας, ζαμπόν και τυρί.

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 3 αβγά
  • 1 πακέτο Philadelphia light
  • 400 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή pyrex.
  • Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα που προηγουμένως την έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, το Philadelphia, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και απλώνουμε από πάνω το μείγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο το βουτυρώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες διπλώνοντας τες.
  • Ψήνουμε για 50’-60’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share