Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Ανατρεπτικό" ρυζόγαλο με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Ιδιαίτερο και πεντανόστιμο!

21 Απριλίου 2020 16:02
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκίσματα μιας και μας θυμίζει τη γιαγιά μας. Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται γρήγορα και λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το Athensmagazine.gr σήμερα βρήκε για εσάς μια φανταστική συνταγή για ένα πιο "εναλλακτικό" ρυζόγαλο με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Κι επειδή ξέρουμε πως έχετε αδυναμία στις συνταγές με ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα λαχταριστό γλυκό με μπισκοτένια ζύμη και ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά συνταγής:

  • Ζαχαρούχο γάλα: 1 κονσέρβα (400 γρ.)
  • Γάλα: 1,5 λίτρο
  • Ρύζι καρολίνα: 1/2 κούπα
  • Ξύλο κανέλα: 1 μικρό
  • Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι
  • Αλάτι: 1/2 κουταλάκι

Οδηγίες:

  • Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά (θα πάρει περίπου 12 λεπτά).
  • Προσθέτετε το γάλα, την κανέλα και το αλάτι. Η καραμέλα θα σφίξει, αλλά όταν ζεσταθεί το γάλα θα ξαναλιώσει. Δυναμώνετε την φωτιά, μέχρι να πάρει βράση το γάλα, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Προσθέτετε το ρύζι και χαμηλώνετε την φωτιά. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (20 περίπου λεπτά) και κατεβάζετε από την φωτιά.
  • Αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας, προσθέτετε την βανίλια και μοιράζετε σε μπολάκια. Σερβίρετε το ρυζόγαλο χλιαρό ή κρύο. Αν θέλετε γαρνίρετε με σαντιγί και ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Πηγή: radicio.com

Πεντανόστιμη πουτίγκα με ψωμί του τοστ και ζαχαρούχο γάλα - Έτοιμη σε χρόνο... μηδέν!

Η πουτίγκα σε μερικές χώρες είναι ένα αμιγώς χριστουγεννιάτικο γλυκό, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την καταναλώσουμε και άλλες εποχές του χρόνου. Ίσως και να επιβάλλεται να την καταναλώσουμε μιας και μιλάμε για ένα πλούσιο και γευστικότατο γλυκό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Σήμερα, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα και ψωμί του τοστ. Θα τη λατρέψετε και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι νηστεύετε έχουμε και για εσάς τη λύση, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι!

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  • Ανακατεύετε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα και τη βανίλια.
  • Ρίχνετε στο μείγμα το ψωμί και τις σταφίδες και ανακατεύετε να μουλιάσουν εντελώς.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50'.
  • Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με επιπλέον ζαχαρούχο, καραμέλα ή σαντιγί.

Αν πάλι νηστεύετε έχουμε και για εσάς τη λύση, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι!

Πηγή: icookgreek.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share