Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστοί λουκουμάδες με ζάχαρη - Το καλύτερο γλυκό

Θα τους λατρέψετε

19 Απριλίου 2020 17:33
Λαχταριστοί λουκουμάδες με ζάχαρη - Το καλύτερο γλυκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι λουκουμάδες είναι φτιαγμένοι από αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λάδι. Στις μέρες μας υπάρχουν βέβαια και διάφορες παραλλαγές όπως με σοκολάτα, μαρμελάδα ή κρέμα, που αυξάνουν περισσότερο το θερμιδικό φορτίο. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολους λουκουμάδες, με δυο υλικά, τσακ μπαμ χωρίς να περιμένεις να φουσκώσουν!

Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε τους λουκουμάδες με ζάχαρη:

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1/2φλ βιτάμ λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη ,τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό
  4. Αφήνουμε τη ζύμη “να ξεκουραστεί” και να φουσκώσει….Και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες τους οποίους και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη πριν τους τηγανίσουμε.
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ενώ τους βάζουμε να τραβήξουν το πλεονάζον σε χαρτί κουζίνας. Τους ζαχαρώνουμε αμέσως ζεστούς για να κολλήσει πάνω τους η ζάχαρη.

"Ήλιος" σφολιάτας με μερέντα μέσα σε 5 λεπτά - Το πιο όμορφο γλυκό

Δεν είναι το πιο όμορφο εμφανισιακά γλυκό που έχετε δει; Που να φανταστείτε και την γεύση του. Φτιάξτε μέσα σε 5 μόλις λεπτά έναν ήλιο σφολιάτας με μερέντα.

Το γλυκό αυτό είναι σκέτη κόλαση και μπορείτε να το κάνετε μόνοι στο σπίτι. Αν σας φανεί δύσκολη η συνταγή παρακάτω, δοκιμάστε αυτό το γλυκό φτιαγμένο πάλι από σφολιάτα και σοκολάτα.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμη
  • 1 φλυτζάνι Nutella
  • γάλα
  • άχνη ζάχαρη για γεύση

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º. Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε με Nutella, αφήνοντας μισό εκατοστό ελεύθερο, γύρω από την άκρη. Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο στην κορυφή.

Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού, Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Συνεχίστε να χωρίζετε την ζυμη στα 8 και μετα στα 16 , μέχρι να πάρετε όσες ακτίνες θέλετε

Κρατήστε την άκρη του κάθε κομματιού και περιστρέψτε τρεις φορές. Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρέστε την λαδόκολλα και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο.Ετοιμο για σερβίρισμα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share