Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Πεντανόστιμη πουτίγκα με ψωμί του τοστ και ζαχαρούχο γάλα - Έτοιμη σε χρόνο... μηδέν!

Μας έτρεξαν τα σάλια!

14 Απριλίου 2020 18:02
Πεντανόστιμη πουτίγκα με ψωμί του τοστ και ζαχαρούχο γάλα - Έτοιμη σε χρόνο... μηδέν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πουτίγκα σε μερικές χώρες είναι ένα αμιγώς χριστουγεννιάτικο γλυκό, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την καταναλώσουμε και άλλες εποχές του χρόνου. Ίσως και να επιβάλλεται να την καταναλώσουμε μιας και μιλάμε για ένα πλούσιο και γευστικότατο γλυκό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Σήμερα, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα και ψωμί του τοστ. Θα τη λατρέψετε και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι νηστεύετε έχουμε και για εσάς τη λύση, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι!

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  • Ανακατεύετε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα και τη βανίλια.
  • Ρίχνετε στο μείγμα το ψωμί και τις σταφίδες και ανακατεύετε να μουλιάσουν εντελώς.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50'.
  • Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με επιπλέον ζαχαρούχο, καραμέλα ή σαντιγί.

Αν πάλι νηστεύετε έχουμε και για εσάς τη λύση, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι!

Πηγή: icookgreek.com

Πεντανόστιμη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα!

Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα! Πρόκειται για μια εύκολη και γευστική συνταγή,που θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Κι αν γενικά αγαπάτε τις συνταγές με ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια σπιτική μερέντα.

Υλικά συνταγής:

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας
  • 3 αυγά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1 βανίλια
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

    Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τουλάχιστον για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 10′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι με άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε ζεστή αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα χάνει τη χάρη της.

Πηγή: sintayes.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share