Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια με κιμά μανιταριών

Θα τα τρώτε και εκτός νηστείας!

14 Απριλίου 2020 17:37
Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια με κιμά μανιταριών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη Τρίτη σήμερα και το Athensmagazine.gr φρόντισε να κάνει την περίοδο της νηστεία σας λίγο πιο γευστική και νόστιμη αλλά παράλληλα απλή. Βρήκαμε για εσάς την ιδανική συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια με κιμά μανιταριών που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά ακόμη και εκτός νηστείας. Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε! Αν πάλι ενδιαφέρεστε για ένα σνακ που μπορείτε να τρώτε άφοβα κατά τη διάρκεια της νηστείας, δείτε εδώ την τέλεια νηστίσιμη τυρόπιτα.

Υλικά

  • 500 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους
  • 3 τεμάχια Καρότα τριμμένα
  • 1 τεμ. Σκόρδο τριμμένο
  • 1 τεμ. Κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • 1 κ.σ. Κέτσαπ
  • 2 κ.σ. Λιναρόσπορο
  • 1 κ.σ. Μαύρο σουσάμι
  • 150 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
  • 50 γρ. Νιφάδες βρώμης ή κινόα
  • 150 γρ. Κίτρινο τυρί σόγιας
  • 1 κ.γ. Ρίγανη
  • 1 κ.γ. Θυμάρι
  • ½ κ.γ. Κουρκουμά
  • ½ κ.γ. Πάπρικα
  • ¼ κ.γ. Κύμινο
  • ½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αφού πλύνουμε και κόψουμε σε κυβάκια τα πλευρώτους, τα βράζουμε για 15 λεπτά
  • Τα στραγγίζουμε πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι ώστε να φύγουν καλά τα υγρά.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε λεπτά μπιφτέκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Πηγή: maricook.gr

Νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο από το Άγιον Όρος με μανιτάρια αντί για κιμά για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Επιθυμείτε να κάνετε μία νηστίσιμη συνταγή με παστίτσιο; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να κάνετε την Αγιορείτικη συνταγή, η οποία περιέχει και μανιτάρια.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τα παρακάτω βήματα. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά συνταγής

– 1 πακέτο μακαρόνια
– 2 κιλά μανιτάρια
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 1 ποτήρι λευκό κρασί
– 600 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
– 1 φλιτζάνι λάδι
– Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Για τη μπεσαμέλ:
– 7 φλιτζάνι γάλα σόγιας (ή και νερό)
– Λίγο μπαχάρι (προαιρετικά)
– 3 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
– 1 φλιτζάνι λάδι
– 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μακαρόνια:

– Ξεκινάμε από τα βασικά. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια.
– Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα τσιγαρίζουμε με λίγο Βιτάμ- που είναι φυτικό- ή λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
– Θα σου πρότεινα να τα κάνεις al dente, να κρατάνε λίγο δηλαδή γιατί μετά θα ψηθούν και στον φούρνο.

Για τη σάλτσα:

– Προχωράμε στη γέμιση μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι για να κάψει.
– Στο μεταξύ ψιλόκοψε το κρεμμύδι και στο μούλτι χτύπα τα μανιτάρια για να γίνουν σαν κιμάς.
– Μόλις κάψει το λάδι σόταρε το κρεμμύδι και έπειτα τα μανιτάρια.
– Πρόσθεσε το ποτήρι με το κρασί, κάνε τα μια γύρα να ανακατευτούν και πρόσθεσε τη σάλτσα τομάτας.
– Βάλε αλάτι, πιπέρι και κανέλα και άστο μέχρι να έχει ρουφήξει τα περισσότερα υγρά.

Για τη μπεσαμέλ:

– Όσο περιμένεις τη γέμιση να δέσει λίγο, ξεκίνα τη μπεσαμέλ.
– Βράσε λίγο το γάλα σόγιας ή το νερό- ό,τι προτιμάς- μαζί με το λάδι και διέλυσε το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό.
– Ανακάτεψε το διαλυμένο αλεύρι με το γάλα και πρόσθεσε και το μπαχάρι.
– Ανακάτεψε μέχρι να σφίξει και να έχει σχεδόν την κρεμώδη υφή της κλασσικής μπεσαμέλ.
– Σε αυτό το σημείο προθέρμανε τον φούρνο στους 200 στον αέρα και ξεκίνα να “στρώνεις” το παστίτσιο.
– Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο -από Βιτάμ- πυρέξ, βάλε τα μισά μακαρόνια, τη γέμιση, τα υπόλοιπα μακαρόνια και τη μπεσαμέλ σου.
– Ψήσε μέχρι να ροδίσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share