Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αφράτη σοκολατόπιτα που είναι έτοιμη σε 9 λεπτά!

Εύκολο και πεντανόστιμο!

10 Απριλίου 2020 17:24
Αφράτη σοκολατόπιτα που είναι έτοιμη σε 9 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολο και πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ που είναι έτοιμο στο πι και φι, έχει λίγα, φθηνά υλικά και μπορείτε να το φτιάξετε άνετα όλοι! Αν σας αρέσουν και τα γλυκά ψυγείου, σας έχουμε την ιδανική πρόταση!

Θα χρειαστείτε:

  • 375 γρ. ‏Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. ‏Βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ‏Ζάχαρη
  • 1 ½ φλυτζάνια του τσαγιού ‏Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 7 ‏Αυγά

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
  • Κατόπιν ρίξτε και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.
  • Εν τω μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε σε μία μικρή κατσαρόλα το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφού λιώσουν ενσωματώστε τα δύο μίγματα μαζί.
  • Βουτυρώστε καλά μία φόρμα ή 12 μικρές φόρμες και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 C για μισή ώρα πριν βάλετε μέσα το κέικ. Μετά το πέρας της μισής ώρας βάλτε το κέικ και ψήστε το για 9 λεπτά ακριβώς!!!
  • Όταν περάσουν τα 9 λεπτά, με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μην σπάσει το κέικ βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει (μην ξεχνάτε μέσα είναι υγρό).
  • Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.Κόψτε το παρουσία των ενδιαφερομένων.

Πεντανόστιμη στριφτή ταχινόπιτα σαν να βγήκε απ' το φούρνο της γιαγιάς!

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φας γλυκά στη νηστεία; Κάνετε λάθος! Τα νηστίσιμα γλυκά είναι πολλά και μερικές φορές ακόμη πιο νόστιμα από αυτά που περιέχουν ζωικά παράγωγα. Μια μοναδική νηστίσιμη συνταγή σας φέρνει σήμερα το Athensmagazine.gr που σίγουρα θα λατρέψετε. Πρόκειται για μια πεντανόστιμη στριφτή ταχινόπιτα, σαν να βγήκε απ' το φούρνο της γιαγιάς. Αν πάλι δεν μπορείς να αντισταθείς στη σοκολάτα, δες εδώ το τέλειο προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά
Ποσότητα: 8-10 μερίδες

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. τριμμένο παξιμάδι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 50 ml. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την ταχινόπιτα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ταχινόπιτα.
  • Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το τριμμένο παξιμάδι ενώ σ’ ένα δεύτερο το ταχίνι με τα 30 ml. από το σησαμέλαιο. Ανοίγουμε τα φύλλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε διάσπαρτα το ταχίνι, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα απλώνουμε το ταχίνι και πασπαλίζουμε με 3-4 κουταλιές από το μείγμα της ζάχαρης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Κλείνουμε ανάλαφρα σε ρολό και το πρώτο το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού σε σχήμα σαλίγκαρου.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τοποθετόντας τα στο ταψί κυκλικά ω΄στε να γίνει η ταχινόπιτα στριφτή.
  • Αλείφουμε την ταχινόπιτα με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Μόλις η πίτα είναι έτοιμη και «πέσει» η θερμοκρασία της πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος παξιμαδιού θέλουμε ή να χρησιμοποιήσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς
  • Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε τη γέμιση με πορτοκάλι, λεμόνι , βανίλια, μαστίχα ή ό,τι μας αρέσει
  • Αν θέλουμε στη γέμιση προσθέτουμε σταφίδες, χαλβά, καρύδα ή κουβερτούρα
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share