Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνει σε ένα μπουκάλι γάλα ένα αυγό και 2 ακόμη υλικά - Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Ευφυέστατο και πανεύκολο!

10 Απριλίου 2020 09:47
Ρίχνει σε ένα μπουκάλι γάλα ένα αυγό και 2 ακόμη υλικά - Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος δεν θεωρεί πως το ιδανικό πρωινό είναι τα pancakes; Όλοι τα λατρεύουν και όχι άδικα. Δεν είναι βέβαια και ότι καλύτερο το πρωί να κατεβάζεις κάτω ολόκληρη κουζίνα, γι' αυτό το Athensmagazine.gr σου βρήκε την συνταγή για τα πιο γευστικά panckakes λερώνοντας μόνο... ένα τηγάνι. Κι επειδή ως γνωστόν το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και ξέρουμε πως έχεις μια αδυναμία στα γλυκά το πρωί, δες εδώ τη συνταγή για τα πιο νόστιμα ρολάκια κανέλας με ψωμί του τοστ.

Κοίτα λοιπόν πόσο απλό είναι. Παίρνεις απ' το ψυγείο το μπουκάλι με το γάλα, ρίχνεις μέσα ένα αυγό, λίγη ζάχαρη και αλεύρι, κουνάς το μπουκάλι μέχρι το μείγμα σου να΄πήξει και είσαι έτοιμος να τηγανίσεις τα πιο λαχταριστά pancakes!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μαγειρικά κόλπα στο βίντεο που ακολουθεί:

Φτιάξτε το τέλειο τηγανητό αυγό σε πέντε βήματα!

Νομίζετε πως το να τηγανίσεις ένα αυγό είναι απλή υπόθεση; Λάθος! Ακόμη και αυτό που όλοι θεωρούμε τόσο απλό έχει κι αυτό τα μικρά του μυστικά. Ακολούθησε κατά γράμμα τα πέντε βήματα που θα σου δώσουμε για να πετυχαίνεις πάντα το τέλειο τηγανητό αυγό.

1.Διάλεξε το σωστό τηγάνι.

Δεν χρειάζεσαι κάτι πανάκριβο ή εξεζητημένο. Επένδυσε σε ένα απλό αντικολλητικό ή σε ένα σκεύος από χυτοσίδηρο. Πιο σημαντικό είναι να έχει το κατάλληλο μέγεθος: Όταν είναι πολύ μεγάλο και μένει άδεια επιφάνεια κατά το τηγάνισμα, είναι πιθανότερο το αυγό να παραψηθεί ή να καεί. Υπολόγισε τα αυγά να καταλαμβάνουν τουλάχιστον το 1/3 της επιφάνειας του τηγανιού.

2. Μη φοβάσαι το λίπος.

Ακόμα και αν το τηγάνι σου είναι αντικολλητικό, θα χρειαστείς μια μικρή ποσότητα λίπους για να το τηγανίσεις, αρκετή για να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του σκεύους με μια λεπτή στρώση. Το ελαιόλαδο αλλά και το βούτυρο είναι δύο καλές επιλογές σε αυτή την περίπτωση.

3. Σπάσε το αυγό… σωστά.

Καλύτερα να το σπάσεις σε μια επίπεδη επιφάνεια (π.χ. στον πάγκο της κουζίνας) παρά στο πλαϊνό τοίχωμα του τηγανιού, αν θέλεις να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να σπάσει και ο κρόκος. Εναλλακτικά, μπορείς να σπάσεις το αυγό σου πρώτα σε ένα μπολ και μετά να το μεταφέρεις στο τηγάνι, ώστε αν σπάσει και ο κρόκος, να το κρατήσεις, αν θέλεις, για κάποια άλλη χρήση και να χρησιμοποιήσεις ένα καινούριο αυγό για το τηγάνισμα.

4. Τηγάνισε το τέλεια.

Αφού ζεστάνεις το λίπος σου (λάδι ή βούτυρο) σε υψηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει, ρίξε το αυγό στο τηγάνι και χαμήλωσε αμέσως τη φωτιά σε μέτρια. Για να καταλάβεις ότι έχεις πιάσει καλή θερμοκρασία, το αυγό πρέπει να τσιτσιρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος στο τηγάνι, διαφορετικά ανέβασέ τη λίγο. Σε περίπτωση, πάλι, που το τηγάνι αρχίσει να καπνίζει, κατέβασε θερμοκρασία. Στη διάρκεια του τηγανίσματος μην ανακινήσεις το τηγάνι, γιατί έτσι το ασπράδι μπορεί να εξαπλωθεί και να καεί (ή, ακόμα χειρότερα, να σπάσει ο κρόκος!). Χρησιμοποίησε, παράλληλα, ένα μικρό κουτάλι για να περιχύσεις το άψητο ακόμα ασπράδι με λίγο καυτό λάδι ή βούτυρο, προσέχοντας όμως το λίπος να μην πέσει στον κρόκο (γιατί έτσι θα παραψηθεί ο κρόκος). Αν δυσκολεύεσαι να μαζέψεις λίπος στο κουτάλι, γείρε ελαφρώς το τηγάνι σου προς τη μία πλευρά. Συνολικά δεν θα χρειαστείς πάνω από 2-3 λεπτά για να τηγανίσεις το αυγό. Είναι έτοιμο όταν ο κρόκος παραμένει σε ζωηρό κίτρινο χρώμα, αλλά το ασπράδι έχει ασπρίσει εντελώς, δηλαδή δεν είναι σε κανένα σημείο διάφανο.

5. Απόλαυσέ το αμέσως!

Με μια λεπτή σπάτουλα, σήκωσε το αυγό και μετάφερέ το στο πιάτο. Η καλύτερη στιγμή να το απολαύσεις είναι αμέσως, γιατί γρήγορα η γεύση και η υφή του αρχίζουν να αλλοιώνονται.

Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάς τα αυγά, δες εδώ πώς θα φτιάξεις τις τέλειες αυγοφέτες με τυρί ζαμπόν!

Πηγή: botrini.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share