Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Χοντρομπίγουλη: Η σούπα ντομάτας με μακαρόνια από την Αχαΐα

Πεντανόστιμη!

8 Απριλίου 2020 23:23
Χοντρομπίγουλη: Η σούπα ντομάτας με μακαρόνια από την Αχαΐα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χοντρομπίγουλη είναι μία πενατνόστιμη σούπα ντομάτας με μακαρόνια ή χοντρό φιδέ ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Αχαΐα. Επίσης, η σούπα του Ιπποκράτη, είναι μια συνταγή υγείας που χαρακτηρίζεται ως φυσικό φάρμακο!

Η ονομασία «μπίγουλι» μάλλον προέρχεται από ένα ιταλικό ζυμαρικό που ονομάζεται μπίγκολι (Bigoli). Η συνταγή είναι απλή και εύκολη και θα την λατρέψεις!

ΥΛΙΚΑ:

  • Μισό πακέτο χοντρομπίγουλη (χοντρό φιδέ ή μαλλιά αγγέλου)
  • 5 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 κούπες νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • φέτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
  2. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη και το αλάτι-πιπέρι.
  3. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό.
  4. Βράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε την χοντρομπίγουλη που έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
  5. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε την σούπα από την φωτιά.
  6. Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα και φρέσκο πιπέρι.

Η σούπα κοτόπουλο με τις 1.500.000 προβολές!

Είναι τόσο κλασικό φαγητό η σούπα κοτόπουλο που κυκλοφορούν άπειρες συνταγές στο διαδίκτυο. Μια συνταγή όμως, αυτή που παρουσίασε το tasteofhome.com έχει γίνει το απόλυτο viral συγκεντρώνοντας πάνω από 1.500.000 προβολές! Ακόμη υπάρχει μία σούπα σου υπόσχεται να χάσεις 7 κιλά μέσα σε μόνο μια εβδομάδα.

Υλικά:

  • μισό κιλό κοτόπουλο με το κόκαλο
  • γλυκό πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενο
  • 10 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 4 μεσαί καρότα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι , ή λίγο ξηρό θυμάρι
  • 3 φλιτζάνια noodles
  • λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Αλείψτε το κοτόπουλο με λίγο πιπέρι και αλάτι.
  2. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει βάλτε το κοτόπουλο. Ψήστε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη φωτιά και αφαιρέστε το δέρμα.
  4. Κρατήστε δύο κουταλιές της σούπας από τα λίπη που έχει αφήσει το κοτόπουλο στο τηγάνι.
  5. Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσει.
  6. Προσθέστε μετά από 4 με 5 λεπτά το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
  7. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε μέχρι να έρθει σε βρασμό.
  8. Αφού βράσει, βάλτε μέσα το κοτόπουλο, το σέλινο, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  9. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και βάλτε το σε ένα πιάτο.
  10. Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέστε τα noodles. Αφήστε τα για 20 με 22 λεπτά να μαλακώσουν.
  11. Μόλις κρυώσει το κοτόπουλο ξεκοκαλίστε το, κόψτε το κομματάκια και βάλτε το πάλι στην σούπα.
  12. Προσθέστε ακόμη μαϊντανό και το χυμό λεμόνι. Αν θέλετε βάλτε και λίγο έξτρα πιπέρι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share