Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα πιο.. εθιστικά σπιτικά πακοτίνια με μαγειρική σόδα και τσένταρ!

Θα τα λατρέψετε!

8 Απριλίου 2020 08:57
Τα πιο.. εθιστικά σπιτικά πακοτίνια με μαγειρική σόδα και τσένταρ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτές τις μέρες που καθόμαστε σπίτι μας η αγαπημένη μας συνήθεια για να γεμίζουμε τις ελεύθερες ώρες μας είναι να βλέπουμε ταινίες. Και ταινίες δεν μπορείς να δεις έτσι απλά, θες και το απαραίτητο συνοδευτικό. Πατατάκια, γαριδάκια, ποπ κορν και λοιπά σναν κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι μας σε ημερησία διάταξη. Για να μη μετράς όμως τις θερμίδες μία μία το Athensmagazine.gr σου βρήκε την τέλεια συνταγή για τα πιο εθιστικά πακοτίνια με μαγειρική σόδα και τσένταρ και είμαστε σίγουροι πως θα τελειώσουν από... τους τίλους! Αν πάλι δεν είσαι λάτρης του τυριού και προτιμάς πιο παραδοσιακά σνακ, δες εδώ πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα σπιτικά πατατάκια.

Yλικά:

  • 200 γρ. τσενταρ
  • 1/2 κούπα αλεύρι μαλακό
  • 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. γάλα φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζω όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ -Στρώνω μια λαδόκολλα κ απλώνω απάνω το μείγμα κ το ανοίγω με πλάστη σε πάχος 0.50 εκ.
  • Κόβω σε πολυ λεπτές λωρίδες -Τρυπάω τα πακοτίνια μου για να μη φουσκώσουν
  • Ψήνω στους 180 στον αέρα για 6-7’

Πηγή: e-suntages.gr

Έβαλε στα μπιφτέκια μαγειρική σόδα - Αν δείτε πως βγήκαν θα τρελαθείτε

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή για τα μπιφτέκια! Βάλε μέσα μαγειρική σόδα και θα απογειωθούν!

Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κ.σ. κουάκερ
  • 2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
  • 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
  • μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
  • προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα.
  • Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
  • Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους

tip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share