Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπισκοτογλυκό με Oreo, Έτοιμο σε 15 λεπτά μόνο με 4 υλικά!

Γλυκός πειρασμός

30 Μαρτίου 2020 16:05
Μπισκοτογλυκό με Oreo, Έτοιμο σε 15 λεπτά μόνο με 4 υλικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία μπουκιά από το αυτό το κρύο επιδόρπιο είναι αρκετή για να κολλήσεις. Αυτή η συνταγή είναι απίστευτα απλή και το μπισκοτογλυκό θα είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά.

Θα χρειαστείτε:

  • 800 γρ. πικρής σοκολάτας
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 40 μπισκότα Oreo

Οδηγίες:

Κόψτε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ. Βάλτε το μπολ πάνω από νερό που βράζει και ρίξτε μέσα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά το μίγμα μέχρι να λιώσει εντελώς.

Βάλτε ένα στρώμα από μπισκότα στον πάτο του σκεύους. Καλύψτε τα μπισκότα με το μίγμα, έτσι ώστε να είναι εντελώς καλυμμένα. Προσθέστε άλλο ένα στρώμα από μπισκότα, μετά άλλο ένα στρώμα σοκολάτας και επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το σκεύος. Τελικά, βάλτε το επιδόρπιο στο ψυγείο για 8 ώρες.

Τώρα, βγάλτε το από σκεύος, κόψτε το και είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Νιώστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη μπισκότων μέχρι να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό για σας. Η λευκή σοκολάτα είναι επίσης μία πολύ γευστική επιλογή.

Πώς σας φαίνεται;

Μπορείτε να δείτε ακόμα μια συνταγή για λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα εδώ, σε περίπτωση που έχετε αδυναμία στα γλυκά ψυγείου.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπισκότα Digestive, μπανάνα και μερέντα - Σκέτη απόλαυση

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για μπισκοτόγλυκα, αλλά αυτός ο ακαταμάχητος συνδυασμός μπανάνας-σοκολάτας με μπισκοτένια βάση είναι το κάτι άλλο.

Υλικά:

  • 450 γρ. μπισκότα digestive
  • 2 φακέλους φυτική σαντιγί
  • Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της σαντιγί)
  • 2 μπανάνες σε φέτες
  • 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. μερέντα
  • Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκάνη σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα. Τα πασπαλίζουμε με το λικέρ και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά. Προσθέτουμε τις μπανάνες.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάμε 5 κ.σ. σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Ανακατεύουμε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσαμε και στρώνουμε δημιουργώντας «νερά» πάνω από το μείγμα μπισκότων. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτες, σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες για να σφίξει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share