Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Στρώνει σε ένα ταψί πατάτες και βάζει από πάνω μπάλες από κιμά - Θα σας τρέξουν τα σάλια!

Πεντανόστιμο!

28 Μαρτίου 2020 16:03
Στρώνει σε ένα ταψί πατάτες και βάζει από πάνω μπάλες από κιμά - Θα σας τρέξουν τα σάλια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει τα σουφλέ. Κι αν μόλις ακούτε σουφλέ το μυαλό σας πάει στα μακαρόνια ερχόμαστε εμείς να σας διαψεύσουμε μια μια μοναδική συνταγή. Το σουφλέ που θα σας δείξουμε σήμερα είναι ιδιαίτερο και άκρως γευστικό. Περιλαμβάνει πατάτες και κιμά και σίγουρα θα το λατρέψετε. Κι επειδή ξέρουμε πως στην ιδέα και μόνο σας τρέχουν τα σάλια, όπως και σε εμάς πάμε γρήγορα να δούμε πόσο απλά γίνεται!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό κιμά της αρεσκείας (χοιρινό, μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τυρί τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Επί το έργον

  • Βράζετε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά και τις κόβετε σε ροδέλες.
  • Στρώνετε στον πάτο του ενός ταψιού ή πυρέξ τις μισές ροδέλες
  • Ρίχνετε στον κιμά τον μαϊντανό και το κρεμμύδι αφού τα έχετε ψιλοκόψει και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα πλάθετε σε μπάλες.
  • Πάνω από τις πατάτες τοποθετείτε τις μπάλες του κιμά και στα κενά ανάμεσα βάζετε τις υπόλοιπες πατάτες.
  • Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε από πάνω το τυρί.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Το σουφλέ σας είναι έτοιμο!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί καθώς και μερικές ακόμη εύκολες και γευστικές μαγειρικές ιδέες:

Αν πάλι νηστεύετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για νηστίσιμη μακαρονάδα με κιμά χταποδιού.

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με νηστίσιμο κιμά - Και δεν είναι σόγιας!

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω νηστείας αλλά αυτό δεν σου απαγορεύει να φας ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο μπιφτέκι, με νηστίσιμο κιμά πάντα! Μην πάει το μυαλό σου απευθείας στον κιμά σόγιας, ξέρεις πόσες πολλές εναλλακτικές έχεις; Δεν έχεις ιδέα! Σήμερα, το Athensmagazine.gr θα σου δώσει την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια από κιμά μανιταριών. Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μανιτάρια porto bello
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Στύβετε τα μανιτάρια να φύγουν τα πολλά υγρά τους, τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τη φρυγανιά, τη σόγια, το τυρί και τα αυγά (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.
  • Τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα σε καυτό λάδι για να αποκτήσουν κρούστα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.

Κι αν γενικά είσαι λάτρης των μανιταριών, δες εδώ τη συνταγή για την τέλεια μανιταρόσουπα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share