Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 3 μόνο κινήσεις!

Οικονομικό πεντανόστιμο και γρήγορο!

27 Μαρτίου 2020 13:04
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 3 μόνο κινήσεις!

Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με 3 υλικά σε 10 λεπτά! που δεν απαιτεί ψήσιμο.

Υλικά:

  • 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

  • Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.
  • Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί.
  • Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

Αν θέλετε κι άλλες γλυκές συνταγές δείτε και το πιο εύκολο γλυκό με λίγες θερμίδες!

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και maltesers!

Όλοι μας αγαπάμε τα γλυκά και ειδικά τις σοκολάτες. Το Athensmagazine.gr φρόντισε και βρήκε για εσάς την συνταγή για το τέλειο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και maltesers που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Κι επειδή εμάς ήδη μας τρέχουν τα σάλια πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 375 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Μιράντα ή άλλα επιλογής σας, κομμένα σε μικρά κομματάκια το δυνατόν σε μέγεθος ζαριού
  • 80 γρ. Coco Pops ή άλλες νιφάδες ρυζιού [*]
  • 250 γρ. Maltesers

Εκτέλεση συνταγής

  • Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρές με διάσταση βάσης 20×30 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στη άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τις σταγόνες κουβερτούρα ή τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο κομμένο στα 2 και το λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων, στο ήμισυ της ισχύς του, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει για 3 λ περίπου. Εναλλακτικά το λιώνετε σε μπεν μαρί.
  • Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, ανακατεύετε και μετά προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα coco pops.
  • Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς και μετά αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ.
  • Το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Από πάνω τοποθετείτε τα Malteses σε μια στρώση, πιεζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο γλυκό με το δάχτυλό σας.
  • Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Σημείωση: Αντί για Coco Pops μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα δημητριακά ρυζιού σοκολάτας όπως νιφάδες βρώμης και ρυζιού, ή Δημητριακά σίτου ολικής άλεσης και ρυζιού, ή “Crispy rice” και άλλα επιλογής σας.

Αν πάλι προτιμάτε τα πιο παραδοσιακά γλυκά, δείτε εδώ τη συνταγή για πεντανόστιμη γαλατόπιτα με ζαχαρούχο γάλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share