Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Καπνιστό φιλέτο μπακαλιάρου - 2 εκδοχές σε 5 μόλις λεπτά

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή

25 Μαρτίου 2020 08:53
Καπνιστό φιλέτο μπακαλιάρου - 2 εκδοχές σε 5 μόλις λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή λόγω της ημέρας είναι το καπνιστό φιλέτο μπακαλιάρου με 2 εκδοχές σε 5 μόλις λεπτά. Δείτε εδώ και ένα εύκολο κόλπο για να μην μυρίζει η αναπνοή σας!

Υλικά:

1η εκδοχή

  • 500 γρ. φιλέτα καπνιστού μπακαλιάρου
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένο
  • 1 πρέζα βασιλικό αποξηραμένο

2η εκδοχή

  • 500 γρ φιλέτα καπνιστού μπακαλιάρου
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

1η εκδοχή:

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το βούτυρο με το σκόρδο και τον βασιλικό.
  2. Τοποθετούμε σε πιάτο τα φιλέτα και αλείφουμε με το μείγμα του βουτύρου.
  3. Βάζουμε στα μικροκύματα σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τις τρύπες (του σκεύους για τα μικροκύματα, για να βγαίνει ο ατμός) ανοιχτές.
  4. Στους 900°C για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε το ψάρι σε άλλο πιάτο και συνοδεύουμε με βραστές πατάτες και λαχανικά.

2η εκδοχή:

  1. Τοποθετούμε σε πιάτο τα φιλέτα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε στα μικροκύματα σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τις τρύπες (του σκεύους για τα μικροκύματα, για να βγαίνει ο ατμός) ανοιχτές.
  3. Στους 900°C για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε το ψάρι σε άλλο πιάτο. Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, λεμόνι και ρίγανη και περιχύνουμε το ψάρι.
  4. Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας. Καλή όρεξη!

Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες

Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο γλυκό; Δοκιμάστε το μπισκοτογλυκό με τις δύο κρέμες. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε!

Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 250 γρ. Κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 250 γρ. Μαργαρίνη (κομμένη σε κυβάκια)
  • 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 μορφατ
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση:

συνταγή για γλυκά

Για την λευκή κρέμα:

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
  • Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης του γλυκού.

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη σε μπέν μαρι, ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια μάζα.
  • Μεταφέρουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς, για να μην ψηθούν τα αυγά (λόγω της θερμοκρασίας που έχει η σοκολάτα.). Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση :

  • Σε ένα ορθογώνιο τάπερ/ταψί στρώνουμε μπισκότα πτι-μπερ ώστε να καλυφθεί τελείως.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα με γάλα. Έπειτα ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας.
  • Στην συνέχεια στρώνουμε μπισκότα, ακριβώς όπως κάναμε στο πρώτο βήμα της συναρμολόγησης, και τα αλείφουμε με γάλα.
  • Επάνω στα μπισκότα ρίχνουμε όλη την λευκή κρέμα και την απλώνουμε καλά.
  • Μετά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα και το γάλα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
  • Διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Αν δεν θέλετε μπισκοτογλυκό, δείτε εδώ το οικονομικό και πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας που έχει μόνο 2 υλικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share