Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρίχνει λιωμένο βούτυρο πάνω σε φράουλες και προσθέτει 3 ακόμα υλικά - Γλυκιά αμαρτία!

Θα κολλήσετε

19 Μαρτίου 2020 23:00
Ρίχνει λιωμένο βούτυρο πάνω σε φράουλες και προσθέτει 3 ακόμα υλικά - Γλυκιά αμαρτία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει, εδικά αν είστε λάτρης της φράουλας. Είναι ανάλαφρο και τόσο γευστικό, που δεν θα το αλλάζετε.

Ακολουθεί μια υπέροχη συνταγή για κέικ που χρησιμοποιεί τα ακόλουθα υλικά. Έχουμε να σας προτείνουμε επίσης ένα γλυκό ψυγείου με φράουλες, αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό, και θα βρείτε εδώ την συνταγή.

Πρώτον, θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά:

  • 1 κουτί με μίγμα για κέικ Betty Crocker
  • 1 1/2 ή 1 3/4 φλιτζάνια βούτυρο
  • 3 κιλά παγωμένες φράουλες(ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο!)
  • 2 δοχεία με γιαούρτι φράουλας (ή οποιουδήποτε άλλου φρούτου!)
  • 1 δοχείο με κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τα 3 κιλά φρούτα σε ένα ταψί.
  • Περιχύστε τη μισή ποσότητα βουτύρου επάνω στις φράουλες και έπειτα ρίξτε το μίγμα για κέικ.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε και το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήστε για περίπου 55 λεπτά.
  • Όταν το βγάλετε από το φούρνο, το κέικ θα έχει αποκτήσει μια χρυσαφένια όψη και οι φράουλες την όψη μαρμελάδας.
  • Ξεχωριστά, χτυπήστε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
  • Γαρνίρετε, σερβίρετε και απολαύστε!

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

Ένα νοστιμότατο κέικ σοκολάτας,που δεν καταλαβαίνει κανείς πως είναι νηστίσιμο!

Είναι πεντανόστιμο, έχει λίγα και φθηνά υλικά και έχει την γεύση της κανέλας με το πορτοκάλι που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

  • 350γρ. ζάχαρη
  • 450γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 50γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 180ml σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 1 φλιτζάνι νερό (θερμοκρασία βρύσης)
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 100γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Για το γλάσο:
  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά του κέικ εκτός από τα καρύδια.

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Κρατάτε μερικά καρύδια στην άκρη για τη διακόσμηση και ανακατεύετε τα υπόλοιπα στο μίγμα του κέικ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Αδειάζετε το τελικό μίγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το βάζετε να ψηθεί στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό. Αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη όταν βγει, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει.

Τότε ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το λάδι. Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ σας και πασπαλίζετε με τα καρύδια.

Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα από πάνω, το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Φτιάξτε ακόμα: Γλυκό με μόνο 2 υλικά - Έτοιμο σε 15 λεπτά

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share