Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα

Τρομερή γεύση!

19 Μαρτίου 2020 08:05
Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να σας περιγράψω την νοστιμιά αυτής της τυρόπιτας. Η γλύκα της σιμιγδαλόκρεμας με την αλμύρα των τυριών μας δίνει μια κορυφαία γεύση και αναδεικνύει την πίτα όποια ζύμη και να χρησιμοποιήσετε.

Υλικά:

Μπορείτε να επιλέξτε μία από τις παρακάτω ζύμες:

  • 1 δόση από την ζύμη με 30 φύλλα
  • 1 δόση από ζύμη για χωριάτικο φύλλο
    1 δόση από την ζύμη για σπιτική σφολιάτα
  • Για την σιμιγδαλόκρεμα
  • 3 φλ. γάλα
  • 3 κ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 κ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την γέμιση

  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την ζύμη της επιλογής μας.

Για την σιμιγδαλόκρεμα

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά στο γάλα ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει. Καθώς θα κρυώνει, θα φουσκώνει το σιμιγδάλι και θα πήζει η κρέμα.
  • Όταν έχει κρυώσει ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη.

Συναρμολόγηση

  • Ανοίγουμε το κάτω μέρος της ζύμης σύμφωνα με τις οδηγίες της ζύμης που επιλέξαμε και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της σιμιγδαλόκρεμας, το απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
  • Ανοίγουμε το πάνω μέρος της ζύμης, το απλώνουμε πάνω από την σιμιγδαλόκρεμα και κλείνουμε την πίτα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδοκοκκινήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνω για κάθε ζύμη χωριστά.

Κι επειδή είναι περίοδος νηστείας, δείτε εδώ την στριφτή νηστίσιμη τυρόπιτα της γιαγιάς. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Φτιάξτε τυρόπιτα διαίτης

Κάνετε δίαιτα; Σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή! Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα διαίτης με μόνο λίγα υλικά. Είναι εύκολη και γρήγορη.

Υλικά

  • 2 φύλλα σπιτικά
  • 1 κιλό ανάλατη μυζήθρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά)
  • τομάτα σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Αλείψτε με λάδι ένα ταψί. Βάλτε το πρώτο φύλλο.
  • Από πάνω βάλτε τη μυζήθρα αφού την έχετε ανακατέψει με το αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Αν θέλετε βάλτε πιπεριά, τομάτα και ρίγανη.
  • Από πάνω βάλτε το άλλο φύλλο και ψήστε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φύλλο μιας και τα υπόλοιπα υλικά γίνονται αμέσως.

Σε περίπτωση, όμως, που νηστεύετε, δείτε εδώ την νηστίσιμη τυρόπιτα με τραχανά που έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share