Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Ανακατεύει σκόρδο με ξύδι και ζάχαρη - Ο λόγος; Θα σας αφήσει άφωνους!

Απίστευτο!

16 Μαρτίου 2020 15:51
Ανακατεύει σκόρδο με ξύδι και ζάχαρη - Ο λόγος; Θα σας αφήσει άφωνους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι πιο παραδοσιακό από ένα γλυκό του κουταλιού; Τα αγαπάμε γιατί πρώτον μας θυμίζουν οικογενειακές στιγμές και κυρίως τη γιαγιάς μας και γιατί είναι από τα λίγα γλυκά που έχουν ελάχιστες θερμίδες καθώς δεν έχουν λιπαρά στοιχεία παρά μόνο ζάχαρη.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορα "ιδιαίτερα" γλυκά του κουταλιού, για παράδειγμα, δείτε εδώ το γλυκό του κουταλιού καρπούζι. Σήμερα σας έχουμε ένα πολύ πιο ιδιαίτερο και περίεργο. Πρόκειται για ένα γλυκό του κουταλιού με βασικό υλικό το σκόρδο. Δεν χάνουμε κάτι να το δοκιμάσουμε!

Υλικά:

  • Σκόρδο
  • αλάτι
  • ξύδι
  • λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Βγάζετε τον πιο εξωτερικό φλοιό του σκόρδου και αφήνετε τους εσωτερικούς φλοιούς.
  • Αφαιρείτε το κάτω μέρος και κόβετε λίγο το πάνω μέρος του σκόρδου.
  • Προσθέτετε λίγο αλάτι σε νερό. Βυθίζετε το σκόρδο στο νερό ένα 24ωρο, και αλλάζετε το αλμυρό νερό μια φορά.
  • Βγάζετε το σκόρδο από το νερό και το αφήνετε να στεγνώσει.
  • Αναμιγνύετε το ξύδι και τη λευκή ζάχαρη σε αναλογία 3 προς 1.
  • Βάζετε το σκόρδο και το ξύδι με ζάχαρη σε ένα αγγείο. Κλείνετε το στόμιο του και το αποθηκεύετε σε μέρος σκιερό. Το σκόρδο θα γλυκάνει με το χρόνο. Μετά από δύο βδομάδες δοκιμάστε το!

Λιώνει στο μίξερ σκόρδο με ελαιόλαδο και αλάτι και αλείφει το μείγμα στο ψωμί - Το αποτέλεσμα είναι μαγικό!

Έχεις καλεσμένους στο σπίτι και θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο και γευστικό; Η λύση είναι μία και απλούστατη! Ένα γευστικό σκορδόψωμο είναι το τέλειο συνοδευτικό για το κρασί ή τη μπύρα σας! Γίνεται στο λεπτό και θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά! Ρίξε μια ματιά στη συνταγή που ακολουθεί και μόλις τη δοκιμάσεις σίγουρα θα μας ευγνωμονείς!

Υλικά:

4 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βασιλικό

300 γρ. μοτσαρέλα (προεραιτικά)

αλάτι και πιπέρι

1 φραντζόλα ψωμί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στο μίξερ λιώνεις το σκόρδο με το λάδι και το βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα

Κόβεις το ψωμί σε φέτες και αλείφεις πάνω την κρέμα του σκόρδου.

Αν βάλεις μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί, το κόβεις σε μικρά κομμάτια και το ρίχνεις από πάνω.

Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό.

Tip: Αν θέλεις να εμπλουτίσεις λίγο παραπάνω τη γεύση μπορείς από πάνω να ρίξεις ψιλοκομμένο μπέικον ή να προσθέσεις φέτες ντομάτας.

Σε περίπτωση πάντως που λαχτάρισες κάτι γλυκό, ρίξε μια ματιά στα αφράτα και νηστίσιμα αυτά μηλοπιτάκια!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share