Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φοβερό: Η θαυματουργή δράση που έχει το σκόρδο για τον καρκίνο

Θα πάθετε πλάκα!

13 Μαρτίου 2020 19:57
Φοβερό: Η θαυματουργή δράση που έχει το σκόρδο για τον καρκίνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο και το κρεμμύδι, και οι βιοενεργές θειούχες ενώσεις τους, πιστεύεται ότι δρουν σε κάθε στάδιο σχηματισμού καρκίνου και επηρεάζουν πολλές βιολογικές διεργασίες που τροποποιούν τον κίνδυνο καρκίνου. Δείτε και το θαυματουργό superfood που αντιπροσωπεύει το μαύρο σκόρδο για τη διατροφή μας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Η.Π.Α., «πολλές μελέτες δείχνουν μια συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης σκόρδου και του μειωμένου κινδύνου ορισμένων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του στομάχου, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του παγκρέατος και του μαστού». Θεωρείται επίσης ότι «τα προστατευτικά αποτελέσματα του σκόρδου μπορεί να προκύψουν από τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες ή από την ικανότητά του να εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών, να ενισχύει την αποκατάσταση του DNA, να μειώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων ή να προκαλεί κυτταρικό θάνατο».

Σύμφωνα με μια μελέτη σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού η αυξημένη κατανάλωση σκόρδου, κρεμμυδιού και φυτικών ινών συσχετίστηκε με, στατιστικά, σημαντική μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Επίσης, η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση σκόρδου, αλλά και συνολικής πρόσληψης λαχανικών και φρούτων, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παγκρέατος, ενός από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου.

Παράλληλα, όσον αφορά τη θεραπεία του καρκίνου, οι οργανοσουλφικές ενώσεις του σκόρδου, συμπεριλαμβανομένων των DATS, DADS, ajoene και S-αλλυμερκαπτοκυστεΐνης (SAMC), φαίνεται ότι διακόπτουν τον κυτταρικό κύκλο όταν προστίθενται σε καρκινικά κύτταρα κατά τη διάρκεια in vitro πειραμάτων. Η λήψη υγρού εκχυλίσματος σκόρδου και S-αλλυλκυστεΐνης (SAC) από το στόμα έχει επίσης αναφερθεί ότι αυξάνει τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων σε ζωϊκά μοντέλα καρκίνου με καρκίνο του στόματος.

Συνολικά, η συμβολή του σκόρδου δείχνει σαφώς ορισμένες δυνατότητες ως τροφή που καταπολεμά τον καρκίνο και αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share