Αφράτα νηστίσιμα τσουρέκια της γιαγιάς με λίγα υλικά
Οικονομικό και πεντανόστιμο!
11 Μαρτίου 2020 08:52
Σας έχουμε μια ξεχωριστή συνταγή για την νηστεία και δεν είναι άλλη από τα αφράτα νηστίσιμα τσουρέκια από τη συνταγή της γιαγιάς που αγαπάμε όλοι από μικρά παιδιά!
Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση και δημιουργείστε το πιο νόστιμο και σπιτικό σνακ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Σε μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και 4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε το χυλό.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μαχλέπι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το προζύμι και ανακατεύουμε καλά κι αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι πλάθοντας ταυτόχρονα με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο και να πάρουμε μια ευπλαστη ζύμη.
Τη λαδώνουμε ελαφρώς και τη βάζουμε μέσα σ’ένα μεγάλο μπολ.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Μόλις διπλασιαστει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και την πλάθουμε ο,τι σχήματα θελουμε .
Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψια με λαδοκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β .
Ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά. .
Μπορούμε επίσης να τα διακοσμήσουμε με φιλέ αμυγδάλου σουσαμι , ο,τι εχουμε!