Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο από το Άγιον Όρος με μανιτάρια αντί για κιμά για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Μια λιχουδιά!

4 Μαρτίου 2020 16:52
Νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο από το Άγιον Όρος με μανιτάρια αντί για κιμά για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιθυμείτε να κάνετε μία νηστίσιμη συνταγή με παστίτσιο; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να κάνετε την Αγιορείτικη συνταγή, η οποία περιέχει και μανιτάρια.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τα παρακάτω βήματα. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά συνταγής

– 1 πακέτο μακαρόνια
– 2 κιλά μανιτάρια
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 1 ποτήρι λευκό κρασί
– 600 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
– 1 φλιτζάνι λάδι
– Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Για τη μπεσαμέλ:
– 7 φλιτζάνι γάλα σόγιας (ή και νερό)
– Λίγο μπαχάρι (προαιρετικά)
– 3 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
– 1 φλιτζάνι λάδι
– 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μακαρόνια:

– Ξεκινάμε από τα βασικά. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια.
– Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα τσιγαρίζουμε με λίγο Βιτάμ- που είναι φυτικό- ή λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
– Θα σου πρότεινα να τα κάνεις al dente, να κρατάνε λίγο δηλαδή γιατί μετά θα ψηθούν και στον φούρνο.

Για τη σάλτσα:

– Προχωράμε στη γέμιση μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι για να κάψει.
– Στο μεταξύ ψιλόκοψε το κρεμμύδι και στο μούλτι χτύπα τα μανιτάρια για να γίνουν σαν κιμάς.
– Μόλις κάψει το λάδι σόταρε το κρεμμύδι και έπειτα τα μανιτάρια.
– Πρόσθεσε το ποτήρι με το κρασί, κάνε τα μια γύρα να ανακατευτούν και πρόσθεσε τη σάλτσα τομάτας.
– Βάλε αλάτι, πιπέρι και κανέλα και άστο μέχρι να έχει ρουφήξει τα περισσότερα υγρά.

Για τη μπεσαμέλ:

– Όσο περιμένεις τη γέμιση να δέσει λίγο, ξεκίνα τη μπεσαμέλ.
– Βράσε λίγο το γάλα σόγιας ή το νερό- ό,τι προτιμάς- μαζί με το λάδι και διέλυσε το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό.
– Ανακάτεψε το διαλυμένο αλεύρι με το γάλα και πρόσθεσε και το μπαχάρι.
– Ανακάτεψε μέχρι να σφίξει και να έχει σχεδόν την κρεμώδη υφή της κλασσικής μπεσαμέλ.
– Σε αυτό το σημείο προθέρμανε τον φούρνο στους 200 στον αέρα και ξεκίνα να “στρώνεις” το παστίτσιο.
– Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο -από Βιτάμ- πυρέξ, βάλε τα μισά μακαρόνια, τη γέμιση, τα υπόλοιπα μακαρόνια και τη μπεσαμέλ σου.
– Ψήσε μέχρι να ροδίσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share