Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βάλτε μακαρόνια σε φόρμα με λουκάνικα και ζαμπόν! Σε ένα μισάωρο θα έχετε φτιάξει ένα αριστούργημα!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

15 Φεβρουαρίου 2020 13:23
Βάλτε μακαρόνια σε φόρμα με λουκάνικα και ζαμπόν! Σε ένα μισάωρο θα έχετε φτιάξει ένα αριστούργημα!

Θέλετε να φτιάξετε μια διαφορετική μακαρονάδα, με αρκετά υλικά, αλλά χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε πολύ χρόνο και προσέχοντας παράλληλα όταν πάτε να τα βράσετε; Το Athensmagazine.gr σας έχει τη λύση, βάζοντας τα μακαρόνια με λουκάνικα και ζαμπόν σε φόρμα και έχοντας ένα απίστευτο αποτέλεσμα σε μόλις μισή ώρα.

Αξίζει, οπωσδήποτε, να το δοκιμάσετε, αφού μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, θα έχετε δημιουργήσει ένα αριστούργημα και θα θέλετε να επαναλαμβάνετε συνέχεια αυτή τη συνταγή.

Υλικά συνταγής

1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτα
1 μισή κούπα χυμό ντομάτας
Μισό κιλό μακαρόνια,σπαγγέτι
1 κ.σ. σκόρδο
1 κρεμμύδι, μικρό
300 γρ. λουκάνικο
300 γρ. ζαμπόν
80 γρ. ελαιόλαδο
90 γρ. περίπου, τυρί τσένταρ

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

Τα τοποθετούμε σε μία φόρμα δαχτυλίδι.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο, το ζαμπόν και τα λουκάνικα.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Έπειτα, ρίχνουμε το ζαμπόν και τα λουκάνικα μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα τα μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με τυρί.

Τέλος, ρίχνουμε το μίγμα με τα λουκάνικα στη μέση, στα μακαρόνια και περιχύνουμε με σάλτσα γύρω-γύρω.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές
Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στην μακαρονάδα μας διάφορα μυρωδικά (βασιλικό, κλπ).

Στραγγίζετε τα μακαρόνια στον νεροχύτη; Σταματήστε τώρα να το κάνετε γιατί... (video)

Τα μακαρόνια είναι θεωρητικά ένα από τα πιο εύκολα φαγητά, έχοντας τη δυνατότητα να φτιάξουμε συνταγές... από άλλο πλανήτη, αλλά όλοι κάνουμε μερικά βασικά λάθη, που στερούν τη γεύση που πραγματικά μπορεί να έχουν, όπως το να τα στραγγίζουμε στον νεροχύτη.

Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ'εξακολούθηση αυτό το μεγάλο λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.

Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.

Ρίξτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και προσθέστε γάλα...Θα το κάνετε συνέχεια όταν το δοκιμάσετε!

Μια εναλλακτική συνταγή για μακαρόνια που μας έχει πάρει τα μυαλά. Τι και αν η παραδοσιακή συνταγή δεν περιέχει γάλα και οι Ιταλοί θα φρίκαραν με κάτι τέτοιο, εμάς μας τρέλανε!

Δοκιμάστε αυτή την μακαρονάδα και σίγουρα θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε. Μετά από την συνταγή που σας δείξαμε για μακαρόνια με το τυρί φέτα στην κατσαρόλα, ακόμα μια που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά:
– 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
– 250ml γάλα
– 1 κουταλιά βούτυρο
– 250γρ. σπαγγέτι
– 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
– αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.

Μετά το βούτυρο.

Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.

Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.

Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.

Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Έτοιμοι!

Δείτε και το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες:

Αφήνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και φεύγετε; Σταματήστε να το κάνετε γιατί καταστρέφετε...

Οι περισσότεροι από εμάς πεθαίνουν από μακαρόνια, και γιατί είναι απίστευτα γευστικά, αλλά και γιατί θεωρούνται εύκολα σχετικά στην παραγωγή. Είναι το πιάτο του φοιτητή αποδεδειγμένα. Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συχνά και μπορούν να χαλάσουν όμως αυτό το λατρεμένο πιάτο, τα μακαρόνια;

Όσο κι αν φαίνεται απλή η παρασκευή ζυμαρικών, δεν είναι και τόσο. Για να κάνετε τη διαφορά, αποφύγετε ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και αν αλλάξτε τακτική, θα γίνουν τέλεια. Αφού μάθαμε ότι το σουρωτήρι έιναι εχθρός για τα μακαρόνια, έχουμε βρει ένα ακόμα λαθάκι!

Πολλοί από εμάς ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και απομακρυνόμστε από τον χώρο, νομίζωντας ότι θα γίνουν μόνα τους. Μέγα λάθος! Πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και να βράσουν σωστά.

Πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου με μπέικον και χωριάτικο λουκάνικο!

Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Σε κάθε μορφή και κάθε είδος είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και σίγουρα από τις πιο εύκολες λύσεις όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις μιας και μαγειρεύονται γρήγορα και συνδυάζονται με τα πάντα.

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ξεχωριστή συνταγή για μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο και μπέικον, αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου αλλά παρ' όλα αυτά θέλεις να φας ζυμαρικά, έχουμε να σου προτείνουμε μια light μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά!

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί
2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι
150 γρ. πένες βρασμένες
λίγο φρέσκο θυμάρι
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Zεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε πράσο και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ αλατίζουμε. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά όχι στεγνή σάλτσα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και ανακατεύουμε το φαγητό.
Μεταφέρουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ολοκληρώνουμε με την τελευταία στρώση τυριού. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε τις πένες φούρνου με λουκάνικο ζεστές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share