Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεϊκή πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα!

Δοκιμάστε την!

13 Φεβρουαρίου 2020 14:13
Θεϊκή πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα!

Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια θεϊκή πουτίγκα με ζαχαρούχο γάλα. Είναι μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή, όπως και η τούρτα με μπισκότο.

ΥΛΙΚΑ:

6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
250 γραμμάρια.ζάχαρη,
250 γραμμάρια αλεύρι,
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ,
1 κουταλάκι μπεικιν,
1 κουταλακι κανελα!
250 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτουμε αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν! Οπότε στο τέλος απαλά τα καρύδια! Το τοποθετούμε σε ταψάκι 30cm βιυτυρωμένο και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς αντιστάσεις για 25 λεπτά!!

Οπότε κάνουμε και ένα σιρόπι με 2 νεροπότηρα νερό,2 νεροπότηρα ζάχαρη και μισό χυμό λεμονιού! Βράσιμο πολύ καλό!!!!! Άρα σιροπιάζουμε ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι!!!
Και φτιάχνουμε την σπέσιαλ κρέμα:

400 ml γάλα,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
1 βανίλια,
1 κονσέρβα ζαχαρουχο γάλα,
1 κουτάκι μεταλικό μορφατ!!

Ζεσταίνουμε τα 300 ml γάλα! Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε κορν φλαουρ, ζάχαρη και 1 βανίλια! Το προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κρέμα ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε, οπότε κρυώνει και την βάζουμε στο ψυγείο!
Στην συνέχεια χτυπάμε για 7 λεπτά στο μίξερ το ζαχαρούχο με την μορφατ! Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το μείγμα (ζαχαρούχο, μορφατ)!

Οπότε κόβουμε κομμάτια,και ρίχνουμε μπόλικη κρέμα,,στο καθένα,καρυδάκι,και φυσικά κανέλα!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Χρειάζεται μόνο 3 υλικά και είναι είναι έτοιμο με 3 κινήσεις!

Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Υλικά:

500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)

150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share