Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 5 λεπτά!

Δοκιμάστε το!

4 Φεβρουαρίου 2020 08:20
Γρήγορο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 5 λεπτά!

Μετά το απόλυτο γλυκό ψυγείου με λεμόνι, ανακαλύψαμε μια εύκολη συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.

Υλικά:

40 cookies σοκολάτας (σχεδόν 3 πακέτα)

500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %

2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και (προαιρετικά) τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.

Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου [κυκλικού] 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 cookies περίπου.

Καλύπτετε με σαντιγί τα cookies. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις cookies σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.

Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα.

Γλυκό ψυγείου με κέικ και μαρμελάδα!

Μετά το δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, βρήκαμε μια λαχταριστή συνταγή για να φτιάξετε γλυκό ψυγείου με κέικ και μαρμελάδα! Πρόκειται για μια αφράτη και ελαφριά συνταγή που θα λατρέψετε!

Πάμε να δούμε:

Υλικά

Κέικ:
200 γρ μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι
400 γρ φαρίνα
2 βανίλιες

Κρέμα:
3 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 φακελάκια ανθός αραβοσίτου φράουλα
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί μόρφατ

Σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ φράουλα ή κονιάκ
Μαρμελάδα φράουλα και λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κέικ : χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε ενα-ενα τα αυγά, το γιαούρτι, τις βανίλιες κ τη φαρίνα. Βάζουμε σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψάκι ή φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτά περίπου.

Αφου ψηθει και κρυώσει λίγο ξεφορμαρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Φτιάχνουμε την κρέμα φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και ανακατεύουμε μεσα την μαρμελάδα φράουλα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Χτυπάμε τη Μόρφατ με το ζαχαρούχο να αφρατεψει και βάζουμε στο ψυγείο.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (όλα τα υλικά μαζί). Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζοντιος σαν παντεσπάνι, βάζουμε την πρώτη στρώση σ ένα πυρέξ ή φόρμα και το σιροπιαζουμε, βάζουμε από πάνω την κρέμα φράουλα, την άλλη στρώση κέικ την σιροπιαζουμε και από πάνω βάζουμε την σαντιγί. Γαρνιρουμε με μαρμελάδα φράουλα και λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες και μετά σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share