Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Φτιάξτε αυτό τον εύκολο και γρήγορο μουσακά! Θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα!

Δε θα σας απογοητεύσει!

29 Ιανουαρίου 2020 13:33
Φτιάξτε αυτό τον εύκολο και γρήγορο μουσακά! Θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα!

Ο μουσακάς είναι ένα κλασικό, αγαπημένο ελληνικό έδεσμα και το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια διαφορετική σύνταγη, πιο γρήγορη και το ίδιο απολαυστική, μετά από ένα ορεκτικό με τα πιο εύκολα τυροπιτάκια.

Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέστε τη συνταγή αυτή και μετά... θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, απολαμβάνοντας τον μουσακά μέχρι την τελευταία του μπουκιά!

μουσακάς

Ελπίζουμε να φτιάξετε μουσακά σύντομα, επειδή σίγουρα θα πλημμυρίσει το στόμα σας με γεύση. Παρότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος κρέατος ή να τον φτιάξετε χωρίς κρεμμύδια αν δε σας αρέσουν, θα παρεκκλίνετε από την αυθεντική συνταγή.

Τολμήστε να δοκιμάσετε διαφορετικά πιάτα, από αυτά που έχετε συνηθίσει, με μοναδικές γεύσεις οι οποίες θα ευχαριστήσουν τη γευστική σας παλέτα! Επίσης, αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μελιτζάνα, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να το κάνετε. Η συνταγή αυτή δε θα σας απογοητεύσει!

Συστατικά

2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
6 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες
Αρνίσιος κιμάς (400 γρ.)
Τριμμένο τυρί (150 γρ.)
2 μεγάλα αβγά
Κανέλα σε σκόνη
Μοσχοκάρυδο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
συνταγή με μουσακά

Παρασκευή

1. Η μελιτζάνα

Πλύνετε, ξεφλουδίστε, και κόψετε τις μελιτζάνες σε μεγάλες λωρίδες.
Έπειτα, βάλτε τες σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφήστε τες να μαγειρευτούν για δύο λεπτά.
Αφαιρέστε τες από τη φωτιά και σουρώστε τες.
Στη συνέχεια, καρυκεύστε με αλάτι.
Προσθέστε μπόλικο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Τηγανίστε τις μελιτζάνες.
Μόλις ετοιμαστούν, βγάλτε τες από το τηγάνι και τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο, στο οποίο πρώτα έχετε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας, για ν’ απορροφηθεί το παραπανίσιο λάδι.

2. Το κρέας

Τώρα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Τοποθετήστε το σε ένα τηγάνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Προτού γίνει διάφανο το κρεμμύδι, προσθέστε τον αρνίσιο κιμά.
Περιμένετε μέχρι να μαγειρευτούν όλα καλά.
Έπειτα, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κανέλα και μοσχοκάρυδο.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας προσθέστε το τριμμένο τυρί.
Βεβαιωθείτε πως έχουν αναμειχθεί όλα τα συστατικά.
Ανακαλύψτε: Μελιτζάνες πανέ: ανακαλύψτε πώς να τις φτιάχνετε

3. “Συναρμολογήστε” τον μουσακά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ºC.
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο.
Τοποθετήστε τις λωρίδες μελιτζάνας στον πάτο ενός ταψιού.
Έπειτα, προσθέστε το κρέας.
Βάλτε άλλη μια στρώση από μελιτζάνες και επαναλάβετε μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος, χτυπήστε δύο αβγά και ρίξτε τα πάνω από την τελευταία στρώση, μαζί με τριμμένο τυρί.
Ψήστε τον μουσακά για 30 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share