Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα. Έτοιμο σε 30 λεπτά!

Δοκιμάστε το!

29 Ιανουαρίου 2020 08:06
Κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα. Έτοιμο σε 30 λεπτά!

Βρήκαμε για εσάς το λαχταριστό κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα! Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή αλλά και πεντανόστιμη, όπως είναι και το σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
250 γρ. μαργαρίνη
4 βανιλίτσες
4 αυγά
3 γεμάτες κουταλιές κακάο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο σηκώσει)

Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Βάζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με το χέρι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τη μαργαρίνη χτυπώντας στη μέτρια ταχύτητα προκειμένου να ενωθούν τα 2 μείγματα.

Προσθέτουμε μία μία της βανίλιες, το γάλα και σιγά σιγά μερικες κουταλιές αλεύρι. Σ’ αυτό το σημείο, παίρνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και την ανακατεύουμε καλά με το κακάο. Εάν το μείγμα φαίνεται πολύ σφιχτό τότε το αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα μέχρι να πάρει τη σωστή πυκνότητα. Αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας κι άλλο αλεύρι μέσα στο μείγμα βανίλιας (όσο σηκώσει) ώστε να πάρει κι αυτό την κλασική υφή και πυκνότητα των κέικ.
Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας και ρίχνουμε σε στρώσεις εναλλάξ τα 2 μείγματα. Στο τέλος, δημιουργούμε “νερά” στο εσωτερικό με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε το κέικ μας στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων και με προθέρμανση για 50 λεπτά με 1′ ώρα. μετά τα 3/4 ελέγχουμε το εσωτερικό του κέικ τσιμπώντας το κέντρο του με ένα μαχαιράκι.

Τρυπάει το κέικ πάνω και ρίχνει ζαχαρούχο γάλα - Το αποτέλεσμα; Θα σας οργιάσει!

Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

Αρχικά φτιάχνετε ένα κανονικό κέικ όπως σας αρέσει. Μετά κάνετε τρύπες στο ψημένο κέικ. Ρίχνετε μέσα ζαχαρούχο γάλα με γεύση καραμέλα και το αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Μετά ρίχνετε από πάνω λιωμένη σοκολάτα και πέκαν, μαζί με κομματάκια κουβερτούρας. Είναι ένα τέλειο επιδόρπιο που όλοι θα λατρέψουν και θα ευχαριστήσει όλους όσους έχουν τρέλα με τη σοκολάτα. Και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται πολύ προετοιμασία.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά για το κέικ της αρεσκείας σας
Ζαχαρούχο γάλα με γεύση καραμέλα
Μους σοκολάτας
ψιλοκομμένα πεκάν
κομματάκια κουβερτούρας
Σιρόπι καραμέλας

Οδηγίες:

Ψήστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Ανοίξτε τρύπες σε όλη την επιφάνειά του.

Ρίξτε μέσα στις τρύπες το γάλα και σιγουρευτείτε ότι έχει πάει παντού. Αφήστε για μία ώρα να κρυώσει στο ψυγείο.

Καλύψτε το κέικ με τη μους σοκολάτας και πασπαλίστε τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια κουβερτούρας από πάνω.

Τελειώστε με το σιρόπι καραμέλας. Κόψτε και σερβίρετε. Αντέχει στο ψυγείο για μέχρι 5 μέρες.

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share