Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ψωμί από… χρυσό! Ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει 1380 ευρώ!

«Ζυμώνεται» με αληθινό χρυσό!

22 Ιανουαρίου 2020 10:39
Ψωμί από… χρυσό! Ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει 1380 ευρώ!

Ψωμί από… χρυσό έφτιαξε ένας φούρναρης στη Μάλαγα της Ισπανίας. Ο Χουάν Μανουέλ Μορενο αποφάσισε να δημιουργήσει την πιο ακριβή φραντζόλα του κόσμου, η οποία ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει 1.380 ευρώ. Επίσης, δείτε μια γευστικότατη και απλή συνταγή για ψωμί πατάτας!

Η συνταγή του περιλαμβάνει: Ένα γραμμάρια χρυσού, ένα γραμμάριο ασημιού και τα υπόλοιπα όπως τα ξέρετε.

Ο ίδιος δηλώνει πως το «Χρυσό Ψωμί» απευθύνεται κυρίως στους πλούσιους, τονίζοντας πως τα πολύτιμά του υλικά είναι πολύ καλά διαλεγμένα και απευθύνονται σε συγκεκριμένο, επιλεγμένο κοινό.

Σύμφωνα με τον Μορένο, το πανάκριβο ψωμί του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς δέχεται συχνά παραγγελίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Κίνα αλλά και τη Ρωσία.

Τρομερό: Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε ψυγείο! Όταν αναποδογυρίσει το πιάτο θα μείνετε άφωνοι!

Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε ψυγείο! Όταν αναποδογυρίσει το πιάτο θα μείνετε άφωνοι!

Το ψωμί γενικά δεν κρατάει πολύ, μετά από 1-2 μέρες γίνεται πέτρα. Αν δεν θέλετε να σπάσετε τα δόντια σας ή να το πετάξετε, υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα καταπλήξετε την οικογένεια σας… Δείτε άλλη μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Θα χρειαστείτε:

-700 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο
-2 αβγά
-αλάτι και πιπέρι
-2/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
-1 1/4 φλιτζανιού ζεστό γάλα
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για το τηγάνι
-3 φέτες μαγειρεμένο ζαμπόν
-10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
-1 κ.σ. Ρίγανη
-1 μπάλα μοτσαρέλα σε φέτες

Οδηγίες:

Κόψτε το ψωμί σε κυβάκια και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τα αβγά, 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και το γάλα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα υλικά για να φτιάξετε μια ζύμη.

Πάρτε την μισή ζύμη και απλώστε την σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι.

Βάλτε πάνω στην ζύμη το ζαμπόν, τα ντοματάκια, την ρίγανη, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Μετά απλώστε από πάνω την μοτσαρέλα και καλύψτε τα υλικά με την υπόλοιπη ζύμη. Μόλις τελειώσετε, γυρίστε την ζύμη ανάποδα και τηγανίστε και την άλλη πλευρά.

Για να γυρίσετε την ζύμη, καλύψτε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και γυρίστε το ανάποδα. Μπορείτε τώρα να ρίξετε την ζύμη μέσα στο τηγάνι και να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.

Συγχαρητήρια! Μπορείτε να πείτε περήφανα ότι εσείς φτιάξατε αυτό το νόστιμο πιάτο!

Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα είδη ψωμιού. Με το μαύρο ψωμί η ζύμη θα βρει πιο χορταστική. Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο: με αυτό το φαγητό στο τραπέζι κανείς δεν θα σηκωθεί πεινασμένος!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share