Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και βούτυρο στην κατσαρόλα...Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Έτοιμο σε 10 λεπτά!

18 Ιανουαρίου 2020 18:45
Βάζει ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και βούτυρο στην κατσαρόλα...Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Σε 10 λεπτά θα το έχετε φτιάξει και θα το έχετε φάει κιόλας! Το πιο εύκολο, γρήγορο και τέλειο μωσαικό που μπορείτε να κάνετε. Θα χρειαστείτε ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα, και όλα τα άλλα είναι πανεύκολα.

Ακόμα μια συνταγή με ζαχαρούχο γάλα και μερέντα που θα σας ξετρελάνει είναι αυτή εδώ. Πάμε να δούμε παρακάτω πώς να κάνετε το πιο γρήγορο μωσαικό!

Υλικά Συνταγής

Για το μωσαϊκό

250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γραμ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
Για την επικάλυψη
250 γραμ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

Για το εύκολο μωσαϊκό, βάζουμε πρώτα τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε, έως ότου σφίξει.

Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κέικ μελιού με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!

Μετά το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά, βρήκαμε μια συνταγή για κέικ μελιού με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Είμαστε σίγουροι, πως όταν δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

3 αβγά
150 γρ βούτυρο λιωμένο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές μέλι
1 μπέικιν πάουντερ
200 γρ φιστίκια αράπικα ψημένα, όχι αλατισμένα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε 2 πάτους.

Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι το 1/2 από το ζαχαρούχο και ρίχνουμε πάνω φιστίκια, έπειτα βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.

Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα που θα σας ξετρελάνει!

Υπέροχη κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα από τα χεράκια σας. Δοκιμάστε αυτό το γλυκό και σίγουρα θα μας θυμηθείτε!

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα ακόμα εύκολο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, έχουμε να σας προτείνουμε το γλυκό με την μερέντα, που θα σας ξετρελάνει. Πάμε να δούμε μια απλή συνταγή για κρέμα καραμελέ!

Υλικά

ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
αυγά: 6
βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
λεμόνι: λίγο ξύσμα

Για την καραμέλα
ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share