Το μυστικό για λαχταριστά μπιφτέκια που κάνουν στην Ιαπωνία! Θα τρέξετε να το κάνετε!
Δεν πάει το μυαλό σας!
Όταν δείτε το μυστικό που κάνουν οι Ιάπωνες στα μπιφτέκια θα πάθετε πλάκα. Δεν πάει το μυαλό σας πού βρίσκεται!
Το μυστικό γι’ αυτά τα νόστιμα cheeseburger είναι στο ψωμάκι. Το TabiEats όχι μόνο δίνει σε αυτό το αμερικάνικο πιάτο γεύση teriyaki, αλλά το φέρνει πιο κοντά στην Ιαπωνία με ψωμάκια όχι από υδατάνθρακες, αλλά κάτι άλλο: ρύζι! Και όχι μόνο αυτό είναι ένα μυστικό για επιτυχημένα μπιφτέκια, αλλά σας έχουμε ένα ακόμα!
Ακούγεται τρελό, αλλά όταν το δείτε στην πράξη, όχι μόνο βγάζει νόημα, αλλά φαίνεται και καλό. Δείτε το!
Θα χρειαστείτε:
– 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
– 1 1/2 κ.σ.ζάχαρη
– 2 κ.σ. mirin
– 2 κ.σ. sake
– 2 κ.σ. κορν φλάουερ
– 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
– 2 μπιφτέκια για μπερκερ
– Μαρούλι και ντομάτα
– Τυρί
– Αλάτι και πιπέρι
– 2 – 3 κούπες μαγειρεμένο κολλώδες ρύζι
– 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ
Πώς να το φτιάξετε:
Ανακατέψτε σε ένα τηγάνι τη σόγια, το sake, το mirin, τη ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσε. Σβήστε το μάτι και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε καλά νερό και 2 κ.σ. κορν φλάουερ.
Ρίξτε το κορν φλάουερ στο μίγμα της σόγιας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε το ζεστό μαγειρεμένο ρύζι με 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ σε ένα μπολ καλά.
Χωρίστε το ρύζι σε 4 μπάλες και τοποθετήστε ζελατίνα. Με τα χέρια σας πιέστε τις μπάλες μέχρι να γίνουν επίπεδες και αφήστε τις στην άκρη.
Ψήστε τα μπιφτέκια όσο σας αρέσει. Ρίξτε τη σος teriyaki και το τυρί. Βάλτε το μπιφτέκι στα ψωμάκια, μαζί με το μαρούλι, τη ντομάτα και ό, τι άλλο θέλετε.
Τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει! Ακολουθήστε την συνταγή και θα ξετρελαθείτε!
Φτιάξτε τα καλύτερα και πιο ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με την πατρακάτω συνταγή. Ξεχάστε όσα ξέρατε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!
Ακόμα μια τρομερή συνταγή για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη, είναι αυτή εδώ. Δοκιμάστε όποια προτιμάτε!
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
2 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση
1.Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
2. Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
3. Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
5. Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
6. Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας και αρακά και να το απολαύσετε μπροστά στην τηλεόραση!