Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαλε μαγειρική σόδα στα χόρτα. Ο λόγος; Θα σας "τρελάνει"!

Δεν ξέραμε σε τι βοηθάει!

4 Ιανουαρίου 2020 06:59
Έβαλε μαγειρική σόδα στα χόρτα. Ο λόγος; Θα σας

Ξέρετε τι θα συμβεί αν βάλετε μαγειρική σόδα στα χόρτα; Μάθαμε ένα τέλειο tip και είμαστε εδώ για να σας το αποκαλύψουμε!

Η μαγειρική σόδα, έχει "αποδείξει" πως βοηθάει στα πάντα, ειδικά στα τρόφιμα. Μάλιστα, όλες οι νοικοκυρές γνωρίζουν, πως με μαγειρική σόδα, τα φασόλια μουλιάζουν καλύτερα.

Τι γίνεται, όμως, με την μαγειρική σόδα στα χόρτα; Αν ρίξετε 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα στα φρέσκα χόρτα σας, τότε θα δείτε το χρώμα τους, μετά το βράσιμο, να διατηρείτε, όπως ακριβώς ήταν πριν μαγειρευτούν.

Βάζει σόδα στα αυγά και τα ανακατεύει - Αυτό που φτιάχνει θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!

Βάζει σόδα στα αυγά και τα ανακατεύει - Αυτό που φτιάχνει θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!

Αν θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε την πιο αφράτη ομελέτα δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω. Μάλιστα, η σόδα θα σας βοηθήσει επίσης για να φτιάξετε καλύτερα το ψάρι σας

Λίγο γάλα ή λένε πως μπορεί να κάνει μια ομελέτα αφράτη. Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο υλικό που μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά...

Είναι η σόδα. Ναι, καλά διαβάσατε! Λίγη σόδα θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την πιο αφράτη ομελέτα που έχετε φάει ποτέ.

Ένα είναι το μυστικό συστατικό για την πιο φρέσκια ομελέτα.
Πιο συγκεκριμένα χρειάζεστε ελάχιστη ποσότητα σόδας ανά δύο αυγά για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τόση ποσότητα είναι αρκετή για να μην γίνουν τα αυγά σας νερουλά.

Τη σόδα δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τη νιώσετε στα αυγά σας. Το μόνο που θα νιώσετε είναι η αφρατοσύνη τους που θα σας εντυπωσιάσει.

Πήρε 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα και το έριξε στη σοκολάτα. Μέσα σε 15 λεπτά έγινε το απίστευτο!

Ανακαλύψαμε την τέλεια συνταγή για muffins, όπου χρειάζεται μέσα μαγειρική σόδα.

Ωστόσο τα muffins δεν είναι το μόνο γλυκό που θέλει μαγειρική σόδα. Μπορείτε να βάλετε μαγειρική σόδα και στα μελομακάρονα και θα μας θυμηθείτε.

Χρόνος προετοιµασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίµατος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά για 12 μερίδες
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι το γλυκού μαγειρική σόδα
1 αβγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε μια θήκη για 12 muffins.
2. Ανακατέψτε το αλεύρι, τα 3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας, τη σκόνη κακάο και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αβγό, το γιαούρτι, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στο μείγμα με το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
4. Ρίξτε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες καλύπτοντας τα 3/4 της κάθε θήκης. Το υπόλοιπο 1/4 καλύψτε το με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κάθε muffin.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share