Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022

Μακαρόνια με γαρίδες και βότκα! Μια μεθυστική συνταγή!

6+1 βήματα!

31 Δεκεμβρίου 2019 14:53
Μακαρόνια με γαρίδες και βότκα! Μια μεθυστική συνταγή!

6+1 απλά βήματα για να μαγειρέψετε μακαρόνια με γαρίδες και βότκα, μια συνταγή πραγματικά μεθυστική! Η τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες
  • μισό κιλό γαρίδες
  • 1 πακέτο πέννες
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι βότκα
  • 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
  3. Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει.
  6. Μόλις βράσει η σάλτσα, προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
  7. Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

Το μυστικό για να φτιάξεις υπέροχα μακαρόνια με κιμά! (Video)

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα φαγητό που αρέσει στους περισσότερους αν όχι σε όλους. Πίτα κανταΐφι με κοφινάκι είναι επίσης μια λαχταριστή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Γι΄ αυτό και ο Λάμπρος Βακιάρος συμβούλευσε τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» για το πώς να πετύχουν την τέλεια συνταγή.

Υλικά:

  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (λάπα)
  • 30 γρ. + 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 30 γρ. πελτέ τομάτας
  • 240 γρ. γλυκό κρασί
  • 240 γρ. χυμό τομάτας
  • 2 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 750 γρ. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 500 γρ. μακαρόνια Rigatoni
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 80 γρ. τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)

Εκτέλεση:

Πήρε κανέλα και την έριξε στα μακαρόνια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

undefined

Θέλετε να πειραματιστείτε λίγο με τις γεύσεις; Δοκιμάστε να αλλάξετε μια παραδοσιακή συνταγή, προσθέτοντας κανέλα. Δεν έιναι άλλη από τα αγαπημένα σε όλους μας μακαρόνια!

Άλλη ια συνταγή με μακαρόνια είναι αυτή με φέτα, το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων. Δοκιμάστε την παραλλαγή με την κανέλα, μιας και είναι ένα πολύ υγιεινό και ξεχωριστό πιάτο και πρέπει να το δοκιμάσετε!

Συστατικά:

Παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 σφιχτά συσκευασμένα φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μαϊντανού μαϊντανού, χοντροκομμένα
Αλάτι και μαύρη πιπεριά φρεσκοτριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
6 μεγάλα σκελίδες σκόρδο, κιμά
1-1 / 4 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 γ. τομάτες σε χυμούς
1-1 / 2 έως 2 φλιτζάνια σε κύβους κοτόπουλο (καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο που απομένει, προαιρετικό)
1 λίβρα linguine
1/2 γ. τυρί φέτα (ή κατσικίσιο τυρί)

Πήρε κανέλα και την έριξε στα μακαρόνια! Ο λόγος; Θα σας εκπλήξει!

Βάλτε το αλατισμένο νερό να βράζει.

Γεμίστε με ελαιόλαδο και το θερμαίνετε σε μεσαία υψηλή θερμότητα. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ανακατέψτε την πάστα ντομάτας, σκόρδο, ρίγανη, κανέλα, ζάχαρη και νιφάδες πιπεριού. Γυρίστε τη θερμότητα στη μέση και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε τις ντομάτες, αναβάστε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρευστη. Δοκιμάστε και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και, αν χρησιμοποιείτε το κοτόπουλο, ανακατέψτε το.

Βάλτε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 8 λεπτά, ή μέχρι το ζυμαρικό να είναι τρυφερό αλλά εξακολουθεί να είναι λιγο σκληρό. Καθώς μαγειρεύετε ζυμαρικά, επαναθερμαίνετε τη σάλτσα σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Αφού γίνουν, στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι και προσθέστε τα στη σάλτσα. Αφήστε το πάνω από τη φωτιά για ένα λεπτό ή περισσότερο για να βοηθήσετε τη σάλτσα να διαπεράσει τα ζυμαρικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share