Το μυστικό για τέλειο ρολό χοιρινό στο φούρνο που θα μαγέψει τους καλεσμένους στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Πεντανόστιμο!
Ψητό χοιρινό στο φούρνο... Εύκολη συνταγή:
Βρίσκεστε σε δίλημμα για το ποια συνταγή να επιλέξετε για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς; Σε περίπτωση που θέλετε να μαγειρέψετε κάτι εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας. Επίσης δείτε: Ηλίας Μαμαλάκης: Το no 1 μυστικό από τον κορυφαίο μάγειρα για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!
Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της
Ψητό χοιρινό στο φούρνο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 ρόλο χοιρινό
– 2,5 κιλά Χυμό από 2 πορτοκάλια (και τη φλούδα)
– Χυμό από 2 λεμόνια (και τη φλούδα)
– Ελαιόλαδο
– 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
– 1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα πικάντικη
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– Θυμάρι
– Δεντρολίβανο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– Πατάτες
Ψητό χοιρινό στο φούρνο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
– Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
– Βάζουμε το ρόλο σε μια γάστρα και το περιχύνουμε με το μείγμα.
– Κόβουμε μερικές λεμονόφλουδες.
– Κόβουμε μερικές πορτοκαλόφλουδες.
– Βάζουμε τις λεμονόφλουδες και τις πορτοκαλόφλουδες μέσα στο μπολ.
– Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα.
– Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ανά μισή ώρα.
– Στις 2 ώρες του ψησίματος προσθέτουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες.
– Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
– Προσθέτουμε λάδι.
– Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν οι πατάτες
Συνταγή για πολίτικη βασιλόπιτα! (Video)
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει πολίτικη βασιλόπιτα. Ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκαλύπτει το no 1 μυστικό από τον κορυφαίο μάγειρα για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!
Υλικά για προζύμι:
- 200 γρ. νωπή μαγιά
- 250 ml. φρέσκο γάλα χλιαρό
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για ζύμη:
- 7 αυγά
- 700 γρ. ζάχαρη
- 50 ml φρέσκο γάλα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. κακουλέ
- 5 μαστίχες Χίου κοπανισμένες
- αλάτι
Για το άλειμμα:
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.σ. νερό
- 1 τσιμπιά μαχλέπι
- λίγα αμύγδαλα για το στόλισμα
Δείτε την εκτέλεση:
Η πιο εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ! (Video)
Η πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα χωρίς μίξερ! Είναι πεντανόστιμη και είναι καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου! Δείτε επίσης τη συνταγή για μία αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!
Υλικά (Ingredients):
-330γρ. αλεύρι που φουσκώνει (330gr. self-rising flour)
-1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί (1/2 tsp, mastic)
-ξύσμα από μισό πορτοκάλι (zest from half orange)
-1/2 κ.γ. αλάτι (1/2 tsp. salt)
-2 αυγά (2 eggs)
-270γρ. ζάχαρη (270gr. sugar)
-120γρ. ηλιέλαιο (120gr. vegetable oil)
-2 βανιλίνες (2 vanillins)
-220γρ. γιαούρτι (220gr. yogurt)
Για το γλάσο (For the glaze):
-300γρ. λευκή κουβερτούρα (300gr. white chocolate)
-30γρ. ηλιέλαιο (30gr. vegetable oil)