Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγανές και λαχταριστές σπιτικές μπουκίτσες κοτομπέικον!

Απλή συνταγή με λίγα υλικά!

11 Δεκεμβρίου 2019 18:27
Τραγανές και λαχταριστές σπιτικές μπουκίτσες κοτομπέικον!

Αυτές οι τραγανές και λαχταριστές σπιτικές μπουκίτσες κοτομπέικον μπορούν να εντυπωσιάσουν και ως ορεκτικό και ως κυρίως πιάτο, αν συνοδευτούν με πατάτες. Και μετά ως γλυκό μπορείτε να φάτε μια εντυπωσιακή τούρτα κατσαρόλας.

Υλικά:

  • 500 γραμμ. στήθος κοτόπουλου
  • 200 γραμμ. μπέικον

Για το μαρινάρισμα:

  • 100 γραμμ. ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και την αφήνετε στην άκρη.
  2. Χαράσσετε ελαφρά το στήθος κοτόπουλο (για να απορροφηθεί καλύτερα η μαρινάτα) και κατόπιν το τεμαχίζετε σε ισομεγέθεις μπουκιές, τις οποίες ρίχνετε στην μαρινάτα.
  3. Ανακατεύετε να πάει η μαρινάτα παντού και τοποθετείτε τις μπουκιές κοτόπουλου στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Μετά από 2 ώρες, τεμαχίζετε όλες τις φέτες του μπέικον στην μέση, τυλίγετε την κάθε (μισή) φέτα γύρω από ένα κομμάτι μαριναρισμένου κοτόπουλου και περνάτε μία οδοντογλυφίδα.
  5. Αραδιάζετε τις μπουκιές σε ένα ταψί (κατά προτίμηση με σχάρα).
  6. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C και ψήνετε τις κοτομπουκιές για 45’ περίπου.

Τυλίγει μέσα σε μπέικον κιμά και τυρί! Ο λόγος; Θα σας ξετρελάνει!

Ένα σνακ που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Αν και περιέχει πολλές θερμίδες, πρέπει να το δοκιμάστε τουλάχιστον μια φορά. Στην συνταγή παρακάτω θα δείτε να διπλώνει λοιπόν κιμά και τυρί μέσα σε φέτες μπέικον και να τα αλείφει με λίγο BBQ σως!

Δείτε επίσης: Χατζαπούρι: Η γεωργιανή τυρόπιτα που θα λατρέψετε!

Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να φτιάξετε μια λαχταριστή λιχουδιά. Σίγουρα ένα ορεκτικό ή ένα σνακ που θα εντυπωσιάσει σε κάποιο party ή σε κάποια ειδική περίσταση!

Δείτε το βίντεο και δοκιμάστε το αμέσως!

Βάζει στο ταψί πατάτες και κρεμμύδια. Στη συνέχεια το βάζει στο φούρνο. Το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή! Γεμίστε ένα ταψί με πατάτες και κρεμμύδια και στη συνέχεια βάλτε το στον φούρνο! Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας! Ρίξτε μια ματιά στην έκδοση του Jamie Oliver!

Με την ευκαιρία διαβάστε: Κόβει τις πατάτες, τις ρίχνει στο ταψί και μετά βάζει αυτό από πάνω. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό!

Ξεκινά με μερικές φέτες πατάτας και προσθέτει κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Στη συνέχεια, προσθέτει περίπου 3/4 κρέμα γάλακτος και πασπαλίζει με γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, προσθέτει καυτό νερό από το βραστήρα πάνω από το μίγμα πατάτας-κρεμμυδιού. Ο Jamie Oliver, επιδεικνύει έναν λαμπρό, συντομότερο τρόπο, για να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία του μαγειρέματος.

Μόλις το ταψί γεμίσει περίπου στο 1/4 με βραστό νερό, ανάβει το μάτι και αφήνει τις πατάτες να μαγειρευτούν εκεί πάνω στο μαγειρικό σκεύος.

Μόλις βράσει το νερό, προσθέτει αντσούγιες για γεύση καθώς και μερικά φρεσκοτριμμένα σκόρδα. Προσθέτει μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και θυμάρι για να δώσουν στο πιάτο ένα πιο περίπλοκο προφίλ γεύσης.

Στη συνέχεια καλύπτει το ταψί με αλουμινόχαρτο και σβήνει τη φωτιά, αφήνοντας τις πατάτες να μαγειρευτούν για περίπου 6 λεπτά. Με την ευκαιρία διαβάστε: Κόβει τις πατάτες του με αυτόν τον τρόπο... ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους!

Απομακρύνει το αλουμινόχαρτο και… ήρθε η ώρα για το τελικό βήμα! Ρίχνει μια γενναιόδωρη ποσότητα από τυρί παρμεζάνα, στη συνέχεια το βάζει στο φούρνο στους 425 βαθμούς για να πάρει την όμορφη τελική του όψη.

15 λεπτά αργότερα, σερβίρεται! Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε την παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου μέσα σε λίγα λεπτά!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share