Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βάζει σκόρδο και αλάτι στο μίξερ και μετά το ψήνει για 1 ώρα! Μόλις δείτε τι γίνεται θα το κάνετε αμέσως!

Θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα!

27 Νοεμβρίου 2019 10:30
Βάζει σκόρδο και αλάτι στο μίξερ και μετά το ψήνει για 1 ώρα! Μόλις δείτε τι γίνεται θα το κάνετε αμέσως!

Το σκόρδο είναι ένα αγαπημένο υλικό και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές μαγειρικής. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να φτιάξεις αλάτι σκόρδου, και θα είναι πολύ πιο θρεπτικό και υγιεινό από αυτα που αυτά του εμπορίου!

Κάντε επίσης ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν!

Συστατικά:

1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη
1 κούπα αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 80 °C
Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου και το αλάτι στο πολυμίξερ

Επεξεργαστείτε το για 20 λεπτά μέχρι το σκόρδο να αλεστεί πλήρως
Απλώστε το μείγμα σε ένα ευθυγραμμισμένο χαρτί φύλλου ψησίματος
Ψήστε το για 1 ώρα στους 80 °C
Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο πολυμίξερ
Επεξεργαστείτε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να διαθέτει την συνοχή ενός καλαμποκάλευρο.
Τοποθετήστε το αλάτι σκόρδου σε ένα βάζο

Κόβει σε κύβους τις πατάτες, τις αλευρώνει και προσθέτει σκόρδο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα; Μαγευτικό!

Συνταγή: Παρόλο που τα slow cooker είναι πολύ χρήσιμα και μας βοηθούν να κάνουμε πολλά πιάτα χωρίς πολύ κόπο, ελάχιστοι τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν σούπες.

Ευτυχώς για σας όμως, βρήκαμε μία πολύ νόστιμη και απλή συνταγή. Το καλύτερο είναι πως η όλη προετοιμασία θα πάρει το πολύ 15 λεπτά. Οπότε ας ξεκινήσουμε. Λαχταριστά μπιφτέκια φούρνου γεμιστά με φέτα!

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κούπα καρότα σε κύβους
1 κρεμμύδι σε κύβους
6 σκελίδες σκόρδο σε κύβους
1 κούπα σέλινο σε κύβους
1 κ.σ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ αλεύρι
1.5 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ πιπέρι

Οδηγίες:

1. Αρχικά κόψτε τα λαχανικά σας. Τις πατάτες σας μπορείτε να τις κόψετε και σε μεγαλύτερα κομμάτια αν θέλετε.

2. Αφού τα κόψετε όλα, ρίξτε πρώτα τις πατάτες. Σε ένα διπλανό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι πριν τα ρίξετε πάνω από τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά για να πάνε παντού.


3. Μετά, ρίξτε μέσα τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το νερό. Αφού τα έχετε βάλει όλα, προσθέστε και επιπλέον νερό εάν δείτε πως το νερό δεν είναι έστω 5 εκατοστά πάνω από τα λαχανικά.

4. Αφού τα ετοιμάσετε όλα, κλείστε την συσκευή και αφήστε την για έξι με οχτώ ώρες.

5. Όταν περάσει ο χρόνος, ανοίξτε το slow cooker και ελέγξτε την σούπα. Εάν σας φαίνεται καλή, προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την σούπα σε πιάτα και σερβίρετε!

Ψητά λαχανικά με βίδες και φέτα! Η πιο γρήγορη επιλογή!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε την πιο νόστιμη συνταγή για βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα! Είναι ιδανικό γεύμα για το γραφείο! Μην ψάχνετε τι θα παίρνετε μαζί σας!

Υλικά:

250γρ. βίδες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 μελιτζάνα σε κυβάκια

2 κολυκυθάκια σε ροδέλες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πιπεριά κίτρινη

2 ντομάτες ώριμες

5-6 κλωναράκια μαιντανού

150 γρ. φέτα

αλάτι και πιπέρι

Σοκολατένια brownies έτοιμα σε πέντε λεπτά! Το πιο νόστιμο γλυκό! (Video)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο νερό! Προσθέτουμε λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ζεσταίνουμε και σοτάρουμε την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν!

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος:

6 ελιές ψιλοκομμένες (χωρίς το κουκούτσι)

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

αλάτι και πιπέρι

Στο τέλος ανακατεύουμε τις βίδες, τα λαχανικά που περάσαμε από το τηγάνι, την ντομάτα, τον μαιντανό και την φέτα σε κομματάκια! Περιχύνουμε και την σος και είναι έτοιμο το γεύμα μας!

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share