Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Φτιάξτε εργολάβους μόνο με τρία υλικά!

Πανεύκολη συνταγή!

21 Νοεμβρίου 2019 23:00
Φτιάξτε εργολάβους μόνο με τρία υλικά!

Μια εύκολη συνταγή με τρία μόνο υλικά για να φτιάξετε τους αγαπημένους και ζουμερούς εργολάβους! Δείτε παρακάτω τα βήματα και τον τρόπο εκτέλεσης για το γλυκό, που όλοι μας λατρεύουμε.

Κάντε επίσης διαιτητικό γλυκό έτοιμο σε 5 λεπτά!

Υλικά

320 γραμ αμύγδαλα λευκά
600 γραμ άχνη ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
βουτυρόκρεμα για την γέμιση

Φτιάξτε εργολάβους μόνο με τρία υλικά!

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ αλέθομαι τα αμύγδαλα μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα δυο ασπράδια!
Την μεταφέρουμε σε μπολ και το χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ προσθέτοντας τα υπόλοιπα ασπράδια και 2 κουταλιές σούπας.αμύγδαλο λικέρ!
Βάζουμε την ζύμη στο κορνέ και τοποθετούμε στο ταψί με.λαδόκολλα δισκάκια στα οποία βάζουμε ένα αμύγδαλο επάνω ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς

Φτιάξτε εργολάβους μόνο με τρία υλικά!
Φτιάξτε εργολάβους μόνο με τρία υλικά!

Βουτυρόκρεμα υλικά

100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια
άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

Φτιάξτε εργολάβους μόνο με τρία υλικά!

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ασπρίσουν!
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε έναν εργολάβο ανάποδα βάζουμε κρέμα και το κλείνουμε με έναν άλλο εργολάβο

Εύκολο και γρήγορο γλυκό χωρίς ζάχαρη!

Δείτε τη συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και δεν έχει καθόλου ζάχαρη.

Το ποντιακό γλυκό που μοιάζει με μελομακάρονα! Τα ανταγωνίζεται επάξια!

Υλικά:

  • 4 κούπες δημητριακά
  • 2 κ.τ.σ μέλι
  • 1/2 κούπα βούτυρο καρύδας

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο καρύδας με το μέλι.
  2. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα δημητριακά.
  3. Ανακατέψτε καλά και βάλτε από μία κουταλιά μέσα σε χαρτάκια ψησίματος.
  4. Ψήστε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
  5. Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Το τέλειο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου!

undefined

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την τρομερή συνταγή της ημέρας! Το τέλειο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου! Γλυκό ψυγείου με 3 υλικά. Έτοιμο σε 10 λεπτά!

Εύκολο, γρήγορο απλό και εξαιρετικά εύγευστο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου, καλυμμένο με γκανάς σοκολάτας. Μια συνταγή για να ένα γλύκισμα που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι, θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και θα γίνει απλά… ανάρπαστο.

Υλικά συνταγής

800 γρ. μπισκότα επιλογής σας (digestive ή πτι μπερ)
100 γρ. καρύδια ή φουντούκια, χοντρο-θρυμματισμένα
Για το σιρόπι σοκολάτας:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλ. τσαγιού (60 γρ.) σκόνη κακάου
1 φλ. τσαγιού (240 ml) νερό
⅔ φλ. τσαγιού (150 γρ.) βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ ή λικέρ αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Για τη σοκολατένια γκανάς επικάλυψης:
½ φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών
120 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη + επιπλέον για φλούδες σοκολάτας

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 4+1 υλικά!

Γλυκό μπισκότο συνταγή

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι σοκολάτας: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το νερό και το βούτυρο και το ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, για 7 λ περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.

Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το ρούμι (προαιρετικά) και τα χοντρο-θρυμματισμένα καρύδια ή φουντούκια, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα για 10 λ.

Εν τω μεταξύ, σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Χύνετε το μείγμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα τα μπισκότα με το σοκολατένιο μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ., πιέζετε το μείγμα προς τη βάση του ταψιού με την ανάποδη ενός κουταλιού, ισιώνετε την επιφάνειά του και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει και πήξει το μείγμα.

Για τη σοκολατένια γκανάς επικάλυψης: Τεμαχίζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Την αφήνετε για 1/2 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ρευστό, σοκολατένιο μείγμα.

Ρίχνετε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από το μπισκοτογλυκό και την απλώνετε με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες ή ιδανικά για ένα βράδυ μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προαιρετικά το διακοσμείτε με φλούδες σοκολάτας (τις κόβετε με κοφτερό μαχαίρι ή αποφλοιωτή σοκολάτας) και σερβίρετε.

[*] Προαιρετικά για πιο πλούσια γεύση καβουρδίστε το ξηρό καρπό που θα επιλέξετε για 5 λ σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία. Μόλις κρυώσει το χοντρο-θρυμματίζετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share