Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τηγανίτες γιαουρτιού της γιαγιάς με 4 υλικά!

Αφράτα και λαχταριστά!

21 Νοεμβρίου 2019 12:15
Τηγανίτες γιαουρτιού της γιαγιάς με 4 υλικά!

Τηγανίτες γιαουρτιού της γιαγιάς με 4 υλικά

Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού,ζεστές ή κρύες όπως και να τις φας είναι φανταστικές! Λαχταριστές κρητικές τηγανίτες!

Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

Υλικά:
1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!

Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Γρήγορο Αργεντίνικο γλυκό! Έτοιμο σε 20 λεπτά!

Το Athensmagazine.gr βρήκε για σένα το πιο γρήγορο Αργεντίνικο γλυκό, που είναι έτοιμο σε 20 λεπτά. Το όνομά του είναι Chocotorta Argentina.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Διαιτητικό γλυκό έτοιμο σε 5 λεπτά!

Υλικά

500 γρ Μασκαρπόνε (500 gr mascarpone)
400 γρ Καραμελωμένο ζαχαρούχο - {400 gr Dulce de leche)
700 γρ Σοκολατένια μπισκότα - 700gr Chocolate biscuits)
350 γρ Κρέμα γάλακτος 30%Λιπαρά(350gr whipping cream 30%fat
300 γρ Γάλα (300 gr milk) PAN 20X35

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Το ποντιακό γλυκό που μοιάζει με μελομακάρονα! Τα ανταγωνίζεται επάξια!

Ψάχνετε κάτι διαφορετικό για τα Χριστούγεννα φέτος; Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε και έχετε βαρεθεί, αν και αδύνατο, τα κλασικά μελομακάρονα, σας έχουμε την καλύτερη επιλογή. Δείτε την συνταγή για ποντιακό γλυκό που μοιάζει με μελομακάρονο, αλλά μπορεί να το ξεπερνάει σε γεύση! Θα κολλήσετε!

Κάντε επίσης αφράτα μελομακάρονα της γιαγιάς!

Για την ζύμη

600 γραμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (εναλλακτικά απλό αλεύρι με ένα κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ)
300 γραμ. Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο (νηστίσιμα τα ήθελε)
1 πρέζα Αλάτι
200 γραμ. Νερό
1 κουτ.γλυκ. Ζάχαρη καστανή

Για την γέμιση

150 γραμ. Καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ.σουπ. Ζάχαρη καστανή
1 κουτ.σουπ. Κανέλλα
1/2 κουτ.σουπ. Γαρύφαλλο σκόνη

Για το σιρόπι

400 γραμ. Ζάχαρη άσπρη
250 γραμ. Νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 Βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι, γιατί το θέλουμε κρύο, με ζεστά τα ισλί, μόλις βγούν από τον φούρνο.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Σε μπωλ το λάδι (ή βούτυρο λιωμένο, αν θέλουμε), το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια λιπαρή ζύμη, αφράτη, που να μη κολλάει στο χέρι.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το κόλπο της Κυρίας Υπερμαχίας, Ποντιακής καταγωγής, για το πόσο αφράτη πρέπει να είναι η ζύμη: Πρέπει να έχει την ίδια υφή όπως το λοβίο του αυτιού μας!!!! Δοκιμασμένο και πετυχημένο κόλπο!

Για την γέμιση, απλά ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπωλ.

Πλάθουμε ένα κομματάκι ζύμης, το πλαταίνουμε, βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε. Του δίνουμε ένα περίπου τρίγωνο σχήμα, ή μακρόστενο για πιο εύκολα.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα τσιμπάμε με το οδοντωτό τσιμπιδάκι ή με δυο πηρούνια.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις βγουν από τον φούρνο, με μια τσιμπίδα, τα βουτάμε ένα-ένα στο κρύο σιρόπι, για 2-3 δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε πιατέλλα. Αυτό είναι το κόλπο για να μείνουν τραγανά, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share