Οι δίπλες της γιαγιάς: Μια εύκολη συνταγή!
Πεντανόστιμες!

Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσκολο έργο, σκέψου ξανά! Εδώ, θα βρεις την συνταγή της γιαγιάς για δίπλες μέσα στο μέλι!
Με την ευκαιρία δείτε και τη συνταγή για τα τέλεια κουλουράκια της γιαγιάς!
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:
500 γρ. αλεύρι
5 αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Για το τηγάνισμα:
Μπόλικο λάδι τηγανίσματος
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Καρύδια
Κανέλα
Και τώρα θα σου πω πως να το κάνεις!
Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι και κάνε στη μέση μια τρύπα. Εκεί θα ρίξεις τα αυγά σου, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
Πάρε ένα πιρουνάκι και άρχισε να ανακατεύεις με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το με το πιρούνι, ήρθε η ώρα να ζυμώσεις.
Όσο ζυμώνεις η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάνε το ζυμάρι σου ένα κύλινδρο.
Πάρε ένα μαχαιράκι και κόψε τη ζύμη σου σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τύλιξε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Όταν περάσουν οι 2 μέρες βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και άνοιξε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ. . Αν έχεις το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για μακαρόνια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Κόψε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετε λωρίδες και στη συνέχεια χαράζουμε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχουμε μικρά τραπέζια.
Ζέστανε το λάδι σου, αλλά όχι να κάψει. Ρίξε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνισέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μάζεψέ τες με μια τρυπητή κουτάλια και βάλτες σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρεις, βάλτες σε μια ωραία πιατέλα. Ρίξε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα. Είναι έτοιμες!
Το μπιφτέκι της γιαγιάς: Mόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, δεν θα τρως άλλο μπιφτέκι!
Το μπιφτέκι της γιαγιάς που μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, δεν θα τρως άλλο μπιφτέκι!
Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ρολό κιμά. Παρόλο που μπορείτε να το μαγειρέψετε στον φούρνο, η ηλεκτρική γάστρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε. Μην χάνετε χρόνο για να φτιάξετε αυτή την συνταγή! Το πιο Θεικό μπιφτέκι… Δείτε ακόμα: Μπιφτέκια γεμιστά στη σχάρα!
Θα χρειαστείτε:
Ρολό κιμά
900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κούπα φρυγανιά
2 αυγά
1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 κ.γ σκόνη σκόρδου
2 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
1 κ.γ αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα σάλτσας μπάρμπεκιου με μέλι
Επικάλυψη
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
1 κ.σ μουστάρδα
1/3 κούπας κέτσαπ
Πατάτες
1.3 κιλά πατάτες
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα από πλήρες γάλα και ελαφριά κρέμα γάλακτος
4 κ.σ βούτυρο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κ.γ σκόνη σκόρδου
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Πάρτε τις πατάτες, καθαρίστε τις, κόψτε τις στα τέσσερα και βάλτε τις ομοιόμορφα στον πάτο της γάστρας. Ρίξτε και τον ζωμό και βάλτε από πάνω την σχάρα της γάστρας με τρόπο ώστε να κάθεται καλά.
2. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά τα συστατικά του ρολού. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, δώστε του το επιθυμητό σχήμα και βάλτε το μέσα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το πάνω στην σχάρα και κλείστε το καπάκι.
3. Ανάψτε την ηλεκτρική γάστρα για 20 μ 25 λεπτά. Μετά, αφήστε τον ατμό να βγει και δείτε την θερμοκρασία του ρολού. Πρέπει να είναι 155 βαθμούς εσωτερικά.
4. Μετά, βγάλτε το ρολό από την γάστρα και βάλτε το σε ένα ταψί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της επικάλυψης και απλώστε την πάνω στο ρολό. Βάλτε το στην γάστρα για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
5. Τέλος, κάντε πουρέ τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες το ρολό.
Εάν δεν έχετε ηλεκτρική γάστρα, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή στον φούρνο σας, απλά πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα την θερμοκρασία και την ώρα ψησίματος.