Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η viral συνταγή για τηγανητό αέρα που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς! (Video)

Μήπως θα είστε εσείς που θα τα καταφέρετε;

26 Οκτωβρίου 2019 13:44
Η viral συνταγή για τηγανητό αέρα που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς! (Video)

Βρήκαμε ποια είναι η viral συνταγή για τηγανητό αέρα που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς! Ξέρουμε ότι θα σας έρθει στο μυαλό η φράση «αέρας κοπανιστός» αλλά το συγκεκριμένο είναι πραγματικό.

«Aria Fritta» λένε το πιάτο που σερβίρεται με πάσα επισημότητα του Castelfranco Veneto της βόρειας Ιταλίας και αυτό που κάνει είναι να συλλαμβάνει εντός του όλη την εμπειρία του εξωτερικού χώρου και της εισπνοής φρέσκου αέρα. Η Βέφα αποκαλύπτει τα 8 μυστικά για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!

Στην πραγματικότητα ο «τηγανητός αέρας» φτιάχνεται με φλούδα ταπιόκας η οποία πρώτα βράζεται, μετά ψήνεται και στο τέλος τηγανίζεται. Αφού στεγνώσει για αρκετή ώρα, για να φύγει το λάδι, γεμίζεται για περίπου 10 λεπτά με αέριο όζοντος.

Οι σεφ λένε ότι η διαδικασία όχι μόνο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, αλλά θυμίζει τον καθαρό αέρα που αναπνέουμε σε σημεία με υψηλό υψόμετρο.

Στη συνέχεια προσθέτουν στο πιάτο μπλε αλάτι, που αντιπροσωπεύει τον ουρανό, το τοποθετούν πάνω σε μαλλί της γριάς και σερβίρεται με σπόρους μαιντάνου, σέσκου και vegan chia.

Πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα μόνο με 5 ευρώ!

Δοκιμάστε να φτιάξετε σήμερα την πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα μόνο με 5 ευρώ! Θα γίνει η αγαπημένη σας! Η συνταγή είναι πανεύκολη! Δείτε ακόμα: Μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα και ζελέ με ροδάκινα!

Υλικά:

2 αυγά

100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ. μαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη

125 ml πλήρες φρέσκο γάλα

125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

1). Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά).Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2). Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

3). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.

4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότο και γιαούρτι

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότο και γιαούρτι: Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr την γλυκιά συνταγή της ημέρας!

Υλικά:
450 γρ. τετράγωνα μπισκότα πτι-μπερ
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρό βαζάκι (περίπου 400-450 γρ.) μαρμελάδα βατόμουρο

Πεντανόστιμο γλυκό εκμέκ κανταίφι!

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σ’ ένα μετρίου μεγέθους ανοξείδωτο ή πυράντοχο ταψί (ή και πλαστικό) στρώνουμε μπισκότα, κατόπιν τη μισή κρέμα, μετά μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά, στρώνουμε πάνω στην κρέμα τη μαρμελάδα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share