Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμο κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και ρύζι!

Θα γλείφετε τα χέρια σας!

19 Οκτωβρίου 2019 18:02
Πεντανόστιμο κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και ρύζι!

Πεντανόστιμο, θρεπτικό, ένα υπέροχο γεύμα για μικρούς και μεγάλους, αυτό το κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και ρύζι πρέπει να το δοκιμάσετε. Η "απόλυτη" συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου!

Υλικά:

  • 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές και 1 πράσινη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 200 γραμμ. μανιτάρια
  • Χυμός από 1 λεμόνι & πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζ. καστανό ρύζι

Διαδικασία:

Σε μία κατσαρόλα βάζετε λίγο νερό και σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μείνει χωρίς υγρά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το καρότο και τα μανιτάρια. Σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 φλιτζ. νερό, τις ελιές και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε το μίγμα να πάρει βράση και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Ρίχνετε το καστανό ρύζι σε κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Σερβίρετε με το κοτόπουλο.

Λαχταριστοί και γεμιστοί κεφτέδες κοτόπουλου με μοτσαρέλα! (Video)

Λαχταριστούς και γεμιστούς κεφτέδες κοτόπουλου με μοτσαρέλα έφτιαξε σήμερα Στη Φωλιά των Κου Κου ο Λάμπρος Βακιάρος. Η τέχνη του κεφτέ – Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος!

Yλικά:

  • 800 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό + 1 ασπράδι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 7 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 1.5 γρ. κύμινο
  • 3 γρ. σουμάκ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 400 γρ. μοτσαρέλα (σε ενιαίο κομμάτι)
  • 2 κιλά πατάτες

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους κεφτέδες

  • Σε ένα μικρό τηγάνι, το οποίο έχουμε προθερμάνει σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (6-7), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 6 – 7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το δυόσμο και ομογενοποιούμε καλά με τα χέρια μας πλάθοντας τον κιμά.
  • Σε μια επιφάνεια εργασίας κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους 4×4 εκ.
  • Παίρνουμε στην παλάμη μας ένα μέρος από τον κιμά, τον ανοίγουμε καλά πάνω σε αυτή και τοποθετούμε στη μέση ένα κομμάτι από τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια, κλείνουμε το τυρί με το κιμά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πλάθοντας κεφτέδες σε μεγάλο μέγεθος.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε προσεκτικά τους κεφτέδες περιμετρικά για 2 – 3 λεπτά.
  • Τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Για τις πατάτες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα.
  • Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα της τηγανητής πατάτας, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις ξεπλένουμε καλά με νερό.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι να τις καλύψουμε καλά.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία(5-8).
  • Μόλις το νερό πάρει μια βράση βράζουμε τις πατάτες για 10’-15’ ή έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν τόσο που να τρώγονται ευχάριστα αλλά να μη σπάνε.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και στη συνέχεια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
  • Ψήνουμε στο φούρνο ανακατεύοντας περιστασιακά για 25’-30’ ή έως ότου οι πατάτες πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Σε ένα μούλτι προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το υπόλοιπο δυόσμο και πολτοποιούμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share