Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαχταριστή και αλμυρή γαλατόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο! (Video)

Πεντανόστιμη!

18 Οκτωβρίου 2019 13:40
Λαχταριστή και αλμυρή γαλατόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο! (Video)

Μία λαχταριστή και αλμυρή γαλατόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο έφτιαξε o Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου». Πεντανόστιμη σοκολατένια γαλατόπιτα!

Υλικά:

• 30 γρ. βούτυρο
• 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 λτ γάλα πλήρες
• 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 400 γρ. φέτα
• 1 κλωναράκι θυμάρι
• 3 αυγά + 1 κρόκο αυγού

Δείτε την εκτέλεση:

Πανεύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!

Γαλατόπιτα. Ένα υπέροχο γλυκό με βάση το γάλα, με αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού με φρέσκο βούτυρο. Άλλη μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή είναι και το εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα!

Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή, για μια πεντανόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, πανεύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της με εξαιρετική υφή και γεύση για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Προσθέστε, προαιρετικά, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού μέσα στη κρέμα της και απογειώστε τη γεύση της.

Υλικά συνταγής

1½ λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
40 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
6 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (βανίλια σε υγρή μορφή)
Για το ταψί και το σερβίρισμα
λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
ζάχαρη κρυσταλλική για το σερβίρισμα
κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Στη συνέχεια ρίχνετε πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σκορπίζετε στην επιφάνεια της κρέμας τα κυβάκια βουτύρου και δεν τα ανακατεύετε αλλά τα αφήνετε πάνω στη κρέμα για να λιώσει και να καλύψει την επιφάνεια της κρέμας. Αφήνετε στην άκρη τη κρέμα για 1 ώρα περίπου να μισοκρυώσει.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά μαζί με την υγρή βανίλια, τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τη μισο-κρύα κρέμα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά δηλ. το βούτυρο, τα αυγά και η βανίλια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί 26-28 εκ.,το πασπαλίζετε καλά με τη τριμμένη φρυγανιά στη βάση και την επιφάνειά του. Αδειάζετε τη κρέμα μέσα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να πήξει καλά και ροδίσει.

Βγάζετε τη γαλατόπιτά σας από το φούρνο και την αφήνετε για 30-45 λ να “σταθεί” και να κρυώσει ελαφρώς. Μετά τη πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη και μπόλικη κανέλα και τη σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share