Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ομελέτα-τούρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια! (Video)

Γευστικότατη!

30 Σεπτεμβρίου 2019 14:25
Ομελέτα-τούρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια! (Video)

Μία ωραία ιδέα για πρωινό έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας.Ομελέτα φούρνου με λαχανικά!

Ο κορυφαίος σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έφτιαξε τούρτα-ομελέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά:

• 500 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κιλό πατάτες
• 12 αυγά
• Καραμελωμένα κρεμμύδια
• Aλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση:

1. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες περίπου 0.3 – 0.5 χιλιοστά.

2.Σε ένα τηγάνι 28 εκ. προσθέτουμε όλο το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις πατάτες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά για περίπου 5 – 6 λεπτά.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε όλα τα αυγά και μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.

4. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα απαλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς να σπάσουμε πολύ τις πατάτες και στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη για 15 λεπτά.

5.Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι 26 – 28 εκ. σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλο το μείγμα με τις πατάτες και τα αυγά και αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 – 1,5 λεπτό. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

6.Τοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου από το τηγάνι πάνω από το τηγάνι, πιέζουμε το πιάτο και με μια ενιαία κίνηση αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο πιάτο. Την επαναφέρουμε στο τηγάνι (από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά) για άλλα 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθεί ολοκληρωτικά.

7. Αφαιρούμε σε μια πιατέλα και απολαμβάνουμε.

Τέλεια ομελέτα με σύγκλινο!

Αν θέλετε να έχετε και εσείς μια συνταγή με ομελέτα πέρα από την συνηθισμένη τότε δείτε την τέλεια ομελέτα με σύγκλινο που σας προτείνουμε!

Υλικά:

5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι (φρέσκια βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, ξερή σε μπαχαράδικα), ψιλοκομμένη (ή 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό)


1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
120 γρ. σύγλινο, σε κυβάκια (χοιρινό καπνιστό αλλαντικό, διατηρημένο στο λίπος του, τη «γλίνα», από όπου και το όνομά του. Το βρίσκουμε σε αλλαντοπωλεία, παντοπωλεία και πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ)
150 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αν θέλετε να δείτε μια ακόμα συνταγή για ομελέτα τότε σας προτείνουμε την τέλεια ομελέτα φούρνου με λαχανικά!

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγλινο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι και να γίνει το σύγλινο τραγανό. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το τσίλι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

Και για όσους δεν θέλουν ομελέτα τότε δείτε τα κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια!

Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)

Εναλλακτικά, μπορούμε να αποφύγουμε το γύρισμα, βάζοντας το τηγάνι στο φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας, αφού πρώτα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο το χερούλι του τηγανιού (αν δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες).

Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

Εάν τώρα θέλετε να κάνετε ένα γλυκό τότε σας προτείνουμε εκμέκ με άρωμα λεμονιού!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share