Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο πιο γρήγορος και εύκολος μουσακάς!

Η βελουδένια υφή της μπεσαμέλ θα σας ξετρελάνει!

30 Αυγούστου 2019 12:17
Ο πιο γρήγορος και εύκολος μουσακάς!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τον μουσακά! Έχετε φτιάξει ποτέ όμως μόνοι σας το ελληνικό παραδοσιακό αυτό φαγητό! Αν όχι τότε διαβάστε την συνταγή παρακάτω! Σας προτείνουμε ακόμα κορμό παγωτού με maltesers!

Υλικά Συνταγής:

Ενάμιση κιλό πατάτες

Μισό κιλό κιμά

Μισό λίτρο γάλα

Μισό κιλό ντομάτες ώριμες

150 γρ. τριμμένο τυρί

1 ποτηράκι κρασί γλυκό άσπρο

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φρυγανιά τριμμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγη κανέλα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

Επίσης, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη, ενώ ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι μας.

Βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κιμά για να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Όταν ο κιμάς ροδίσει, τον σβήνουμε με κρασί.

Έπειτα προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες, την κανέλα σε σκόνη και αλατοπίπερο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει ώσπου να ψηθεί καλά ο κιμάς.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον πουρέ μας. Στραγγίζουμε και τις πατάτες που θα έχουν βράσει και τις ξεφλουδίζουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, αλέθουμε τις πατάτες για να γίνουν πούρες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο (κρατάμε όμως λίγο για το τέλος) και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.

Προσοχή: Μπορεί οι πατάτες να μην απορροφήσουν όλο το γάλα. Γι αυτό ανάλογα με την απορρόφηση τους, ρίχνουμε το αντίστοιχο γάλα σιγά-σιγά.

Προς το τέλος προσθέτουμε στον πουρέ το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Ταυτόχρονα, κοιτάμε αν έχει ψηθεί και ο κιμάς και του προσθέτουμε πολύ λίγο τυρί και 2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά.

Ανακατευτούμε τον κιμά και μόλις δούμε ότι η σάλτσα του έχει «σφίξει», τον αποσύρουμε από την φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τον περισσότερο πούρε και επάνω μια στρώση κιμά.

Στρώνουμε πάνω από τον κιμά και τον υπόλοιπο πούρε, τραβάμε μερικές γραμμές με ένα πιρουνάκι και βάζουμε από επάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και κομματάκια βούτυρο.

Τέλος, βάζουμε στον φούρνο μας το ταψάκι για να ψηθεί ο μουσακάς μας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ο μουσακάς μας με πουρέ, τυριά και κιμά είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Τον κόβουμε προσεκτικά σε κομμάτια και τον σερβίρουμε ζεστό.

Τηγανίτες γιαουρτιού σκέτος αφρός… εύκολα, γρήγορα, και μόνο με 4 υλικά!

Τηγανίτες: Μία συνταγή εξαιρετικής ποιότητας, την οποία συνήθιζαν να φτιάχνουν οι γιαγιάδες στα εγγόνια. Έπειτα, αυτή η συνταγή πέρασε στις νεότερες γενιές. Έτσι, οι μαμάδες επιδίωκαν να εμπλουτίζουν το πρωινό κολατσιό των παιδιών τους, με τηγανίτες. Τηγανίτες της γιαγιάς: Νόστιμες ακόμα και την επόμενη μέρα!

Οι τηγανίτες με γιαούρτι, όμως, είναι όνειρο. Πρόκειται για μια νεότερη παραλλαγή της ζαχαροπλαστικής. Συνήθως, αυτές του γιαουρτιού παρουσιάζονται να είναι πιο αφράτες και ελαφριές από ότι εκείνες των γιαγιάδων ή των μαμάδων. Επίσης, πολύ σημαντικό και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μπορούν να φαγωθούν τόσο ζεστές, όσο και κρύες.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη γέμιση των τηγανίτων, αυτή ποικίλει. Μπορεί κανείς να βάλει πάνω τους μαρμελάδα, μερέντα, ταχίνι ή και βούτυρο. Μπορεί να βάλει επίσης μέλι ή να την κάνει αλμυρή. Δηλαδή, να βάλει διάφορα κίτρινα ή λευκά τυριά και να προσθέσει επίσης και αλλαντικά.

Υλικά συνταγής για τηγανίτες:

1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση συνταγής για τηγανίτες:

– Αρχικά, τοποθετούμε σε ένα μπολ αυγά.
– Μαζί με τα αυγά μας, αναμιγνύουμε γιαούρτι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και λάδι.
– Μετά, κοσκινίζουμε το αλεύρι μας.
– Έπειτα, χτυπάμε για λίγο το μείγμα μας. Με αυτό τον τρόπο η ζύμη θα διατρηθεί απαλή και μαλακιά.
– Στη συνέχεια,ανοίγουμε ένα μάτι από την κουζίνα μας και βάζουμε επάνω ένα τηγάνι, στο οποίο θα τοποθετηθεί, είτε λίγο λάδι, είτε λίγο βούτυρο.
– Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, βάζουμε κουταλιές μείγματος και τις πατάμε για να μη φουσκώσουν. Παράλληλα, προσέχουμε να μην κολλήσει η ζύμη μας.
– Προσπαθούμε να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας σε μέτρια φωτιά, ενώ τις γυρίζουμε μία με δύο φορές κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share