Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η πιο εύκολη και απλή γαριδομακαροναδα!

Και πολύ οικονομική...

26 Αυγούστου 2019 13:29
Η πιο εύκολη και απλή γαριδομακαροναδα!

Αυτή η γαριδομακαρονάδα εκτός από το ότι θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες στο έπακρο, προφέρει κι εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχει γαρίδες ιδανική επιλογή ενάντια στο οξειδωτικό στρες, ζυμαρικά ολικής αλέσεως για καλή λειτουργία του εντέρου, ελαιόλαδο για την υγεία του καρδιαγγειακού και λαχανικά για το ανοσοποιητικό κι όχι μόνο. Να σας θυμίσουμε και μια άλλη συνταγή: Γαρίδες πικάντικες με σπαγγέτι και ντομάτες!

Υλικά:

2 κούπες περίπου καθαρισμένες μικρές γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κανονικές ντομάτες τριμμένες (περίπου 450 ml ήταν στο multi ο
πολτός)
ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κούπας ούζο ή 1/3 κούπας λευκό κρασί
Λίγο αλάτι και πιπέρι
300 γραμμάρια μακαρόνια λεπτά
Αλάτι
2 κουταλιές
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αφού ετοιμάσουμε τις γαρίδες, κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο στην
κατσαρόλα μας.

Σβήνουμε με το ποτό και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.

Αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά της και προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

Βάζουμε και λίγο από το …γαριδόζουμο (2-3 κουταλιές) και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τις γαρίδες.

Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά και κατεβάζουμε από το μάτι τη σάλτσα μας.

Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό που έχουμε κρατήσει από τις γαρίδες αφού συμπληρώσουμε με κατάλληλη ποσότητα νερό μέσα στο οποίο βάζουμε μια κουταλιά λάδι και λίγο αλάτι , να μείνουν al dente.

Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με την άλλη κουταλιά του λαδιού.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μισή από τη σάλτα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζοντας 2-3 κουταλιές από την υπόλοιπη σάλτσα σε κάθε πιάτο και αν δεν νηστεύουμε λίγο τριμμένο τυρί.

Ριγκατόνι με πικάντικες γαρίδες!

Ριγκατόνι με πικάντικες γαρίδες, πεντανόστιμο πιάτο με τη τέλεια γεύση! Μια συνταγή για ένα πιάτο πανεύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του.

Υλικά συνταγής
400 γρ. ζυμαρικό ριγκατόνι
αλάτι
7 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καγιέν σε σκόνη ή νιφάδες (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (προαιρετικά)
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το ριγκατόνι σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1 φλ. του τσαγιού νερό από αυτό που το βράσατε το και το στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τις γαρίδες, σε ενιαία στρώση, τις αλατίζετε, τις πασπαλίζετε με τις 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινου καγιέν και τις σοτάρετε για 2 λ ή μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λ ή μέχρι να γίνουν ροζ. Τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο (προαιρετικά) ανακατεύοντας για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο. Σβήνετε με το κρασί (ή ζωμό) και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ.
Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ με τη ζάχαρη, το μισό ψιλοκομμένο βασιλικό, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. νιφάδες καγιέν, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 8-10 λ ή μέχρι να έχετε μια ελαφρώς παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 λ επιπλέον.
Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τις γαρίδες, μαζί με τυχόν ζωμούς που έμειναν στη πιατέλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα στραγγισμένα ριγκατόνι και το 1 φλ. τσαγιού βρασμένου νερού που κρατήσατε. Ανακατεύετε απαλά, δοκιμάζετε το αλάτι (αν απαιτείτε προσθέτετε) και το αφήνετε για ½-1 λ επιπλέον να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share