Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

...με γιαούρτι

13 Αυγούστου 2019 15:50
Καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!

Σας έχουμε μια εύκολη και light συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο! Άκρως καλοκαιρινή... Βέβαια, αν δεν σας αρέσει αυτή η εκδοχή μπορείτε να φτιάξετε και στριφτή κολοκυθόπιτα με μάραθο!

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα

2 αυγά

500 γρ γραβιέρα τριμμένη

200 γρ αλεύρι

200 γρ γιαούρτι

1/2 φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

Πιπέρι καγιέν

50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC βαθμούς.
Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το γιαούρτι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά.
Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στη μέση του ψησίματος.

Δείτε στο βίντεο μία παραλλαγή της συνταγής με φέτα:

Πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες και πιο γευστικές συνταγές για εσάς και την παρέα σας! Αυτήν την φορά σας προτείνουμε την τέλεια ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτας,
8 τετράγωνες φέτες τυρί,

Σας έχουμε και τέλεια, πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο! Δοκιμάστε την!


8 τετράγωνες φέτες ζαμπόν,
6 κουταλιές μπεσαμέλ ή 3-4 κουταλιές μουστάρδα,
1 κρόκο καλά χτυπημένο

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Βάζετε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε 3 κουταλιές μπεσαμέλ.

Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε μπεσαμέλ, απλά βάλτε 1-2 κουταλιές μουστάρδα.

Από πάνω τοποθετείτε 4 φέτες τυρί και 4 φέτες ζαμπόν.

Διπλώνετε τη ζύμη και την κλείνετε καλά πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.

Αλείφετε τις πίτες με τον κρόκο αβγού και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζαμπονοτυρόπιτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share