Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το πιο γρήγορο και εύκολο παστίτσιο στο τηγάνι!

Μέσα σε λίγα λεπτά!

26 Ιουλίου 2019 15:13
Το πιο γρήγορο και εύκολο παστίτσιο στο τηγάνι!

Αν θέλετε να φτιάξετε παστίστιο μέσα σε λίγα λεπτά απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Δείτε και τους καλοκαιρινούς κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο!

Υλικά

200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ. κεφαλοτύρι
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
1 κ. σούπας πελτέ
1 κ. σούπας μουστάρδα
1 φλ. γάλα
2 κ.γλ. κορν φλάουερ
1 λίτρο νερό
Μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μέχρι για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και μόλις βράσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι για να δημιουργηθεί μια κρεμώδη υφή.

Σβήνουμε το μάτι και αλατοπιπερώνουμε.

Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το τυρί.

Απλή και πεντανόστιμη Καλοκαιρινή πίτα με λαχανικά!

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα μιας νοικοκυράς είναι όταν φρούτα και λαχανικά έχουν αρχίσει και ωριμάζουν στο ψυγείο αρκετά και δε θέλει να τα πετάξει… Άλλη μια εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα που σας σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πιο κάτω θα φτιάξουμε μια ελαφριά και εύκολη πίτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Υλικά:

Χυλός από αλεύρι ( χυλός τύπου λουκουμάδων )

3 – 3 1/2 κούπες αλεύρι

1 κ.σ. Μαγιά

Νερό, αλάτι, ζάχαρη

Γέμιση

2-3 καρότα τριμμένα

2-3 κολοκυθάκια τριμμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη

1 πιπεριά πράσινη τριμμένη

1 πιπεριά πορτοκαλί τριμμένη

2 ώριμες ντομάτες τριμμένες

λάδι

αλάτι, πιπέρι, παπαρουνόσπορο

Τριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικά )

Εκτέλεση:

Λαδώνω και αλευρώνω ελαφρώς ένα ταψί μετρίου μεγέθους. Σε μια λεκάνη ετοιμάζω το χυλό ως εξής:Ρίχνω το αλεύρι και τη μαγιά ( την οποία έχω λιώσει σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη ). Προσθέτω σταδιακά χλιαρό και λίγο αλάτι, σε τέτοια ποσότητα ώστε στο τέλος να έχω ένα πηχτό χυλό όπως αυτόν για λουκουμάδες. Αφήνω τη λεκάνη με το χυλό να .

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω ελάχιστο λάδι και όλα τα λαχανικά τριμμένα και τα αφήνω να μαραθούν μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και παπαρουνόσπορο.

Στη συνέχεια στο ταψί που έχω λαδώσει ρίχνω τα 2/3 του χυλού και απλώνω ομοιόμορφα να πάει παντού. Από πάνω καλύπτω με το μίγμα λαχανικών. Στο τέλος ολοκληρώνω την πίτα μου ρίχνωντας τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τα λαχανικά σε τυχαία σημεία του ταψιού. Ρίχνω την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Η πίτα σερβίρεται κρύα με συνοδεία σαλάτας εποχής.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share